Hra o trůny: 6 možných konců podle náznaků z knižní předlohy

Hra o trůny: 6 možných konců podle náznaků z knižní předlohy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
George R. R. Martin je mistrný spisovatel, mohl tedy o konci své ságy zanechat nějaké ukryté zprávy? Při krácení čekání na 8. řadu si v galerii prohlédněte sérii vtipů na účet Hry o trůny a jejích postav.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Anne Groell, pravidelná editorka knih spisovatele George R. R. Martina a tím pádem i celé série Píseň ledu a ohně, se před několika lety nechala slyšet: „Nyní už jsem odhalila Martinovu taktiku o třech částech, jak efektivně naplánovat velké odhalení a v jeho psaní ji už spolehlivě rozeznám. Nejdříve nastraží opravdu miniaturní náznak určený čistě pro mimořádně pozorné čtenáře, naváže na něj o něco jasnější a očividnější narážkou pro ty, co tu první nepostřehli, a nakonec danou informaci prostě odhalí přímo, pokud se někdo stále nechytal.“ Není tedy zas tak šílené si pomyslet, že George už možná definitivní konec celého svého díla mnohokrát nastínil, ale jeho stopy byly prostě natolik nenápadné, že drtivé většině lidí proklouzly mezi prsty. A vzhledem k tomu, že už zanedlouho se dočkáme vyvrcholení seriálu, který je na jeho díle postavený, se v dnešním článku podíváme na několik na první pohled nevinných útržků z knih, které by nám konec mohly trošku poodhalit. Martin se na aktuálním seriálovém příběhu sice přímo nepodílí, určitě ale scenáristům nabídl alespoň několik svých rad. Předem varuji, že všechny výňatky z knih jsou překládané mnou a nejsou převzaty z oficiálního českého vydání.

Hra o trůny: Žebříček všech řad od nejhorší po nejlepší i s argumentací
 

6. Tyrion a Sansa na Železném trůně

Tyrion Lannister (Peter Dinklage) a Sansa Stark (Sophie Turner) se ke konci třetí řady proti své vůli stali mužem a ženou, od té doby se ovšem mnohé změnilo. Sansa za pomoci Malíčka (Aidan Gillen) od svého vnuceného manžela utekla a skrývala se v Hnízdě, to ale ještě netušila, že Malíček s ní má vlastní plány. Zanedlouho ji totiž opět násilím oženil, tentokrát za sadistického Ramsayho Boltona (Iwan Rheon), jehož otec hrál roli ve vraždě Sansina bratra a matky. Tyrion stál brzy po manželčině útěku před soudem za vraždu, kterou nespáchal, a po své záchraně se připojil k Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) na druhé straně moře za účelem pomoct jí získat Železný trůn. Cesty obou postav je tedy zavedly pořádně daleko od sebe a dosud se znovu nezkřížily. Podle dvou kryptických vět z knih ale možná zrovna tato dvojce bude po odvysílání všech šesti finálních epizod vládnout Západozemí. Obě věty pochází z vůbec prvních kapitol, kde se postavy objevily a vlastně se jedná o jejich představení čtenářům. U Tyriona Martin píše: „Když otevřel dveře, světlo zevnitř vrhlo jeho stín přes celé nádvoří a v tento moment vypadal Tyrion Lannister vysoký jako král.“ Velmi podobného prohlášení se dočkáme v první kapitole vyprávěné ze Sansina úhlu pohledu: „Byla Stark ze Zimohradu, urozená dáma, a jednoho dne se z ní stane královna.“ Náhoda? Nejspíš. Ale co když ne?

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

rewww | 29.03.2019 12:42
Myslím, že "dobro" by malo výnimočne prehrať a Night King zvíťaziť! :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu