Živí mrtví: Rick a Negan prohloubí svůj vztah

Živí mrtví: Rick a Negan prohloubí svůj vztah | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 21 obrázků
Současný trend napravování záporáků pokračuje? Prohlédněte si v galerii nejnovější fotky z 9. řady, které stanice AMC vypustila na světlo.

Článek obsahuje menší spoiler ke komiksové předloze.

Ve finále minulé řady seriálu Živí mrtví jsme sledovali, jak byl hlavní záporák Negan za své činy uvržen do vězení, aby pochopil, že nový svět se dá znovu vystavět na spolupráci a důvěře, ne na zbytečné tyranii a strachu. Tím ale jeho příběh nekončí. Hlavní hrdina Rick se ho bude v nové 9. řadě pokoušet obrátit na světlou stranu svými terapiemi a mezi těmito názorově rozdílými hochy vznikne zvláštní pouto, které nám v rozhovoru více přiblížila showrunnerka Angela Kang.

Živí mrtví: 10 extra zajímavostí, o kterých jste na 90% neslyšeli
 

Myslím, že ve spoustě případů, kdy jde Rick tam dolů (do sklepa za Neganem) se jedná zčásti o terapii a škodolibost. Prostě se pokouší projít si svojí cestou. Oba se v jistém ohledu cítí po válce jako dinosauři. Rick se snaží zjistit, co bude jeho další krok, další mise a Negan ho potřebuje. Ale Rick musí být schopen to ospravedlnit, jak sám řekl: Proto jsem tě nechal naživu, abychom mohli mít budoucnost.“ Angela pokračuje: „Takže taková je pravda. Snaží se, aby to mezi nimi fungovalo ve smyslu: Hej chlape, trpíš, uděláme dobrou věc.“

Komiksový fandové jistě vědí, že na stránkách komiksů tento vztah funguje na stejných principech, tedy na vzájemném respektu a porozumnění. I tak je ale stále přitomna místná nedůvěra, což je pochopitelné. Šanci na propuštění má Negan sice velmi malou, avšak stejně se zde dočkáváme viditelných krůčků, které tento vztah prohlubují a mění ho v něco zdravějšího. V komiksu to nakonec vyústilo i do takového extrému, že mohl Negan klidě nehlídaný uprchnout, avšak neudělal to právě ze zmíněného respektu k Rickovi. A to je něco, co bychom si u starého Negana jen těžko představili.

Zda se ale něčeho podobně působivého dočkáme i v seriálu, bohužel těžko říci, protože představitel Ricka, Andrew Lincoln, by měl rychle vyklidit pole, a tím se tento zajímavý vztah jistě ukončí. Do galerie přihazujeme fotky z následující řady.

 Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu