Zaklínač: Kritika Ciri vyhnala showrunnerku z Twitteru

Zaklínač: Kritika Ciri vyhnala showrunnerku z Twitteru | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Showrunnerka nově vznikajícího Zaklínače prchla z Twitteru poté, co se na ni snesla vlna kritiky kvůli castingu na Ciri. V galerii si prohlédněte adeptky, o kterých se na danou roli nejvíc diskutovalo, v porovnání s podobou Ciri.

Poté, co prosákla na povrch informace, že tvůrci hledají pro roli princeznu Ciri BAME herečku (černošku, Asiatku nebo příslušnici jiné etnické minority), snesla se na showrunnerku seriálu Zaklínač Lauren Hissrich obrovská vlna kritiky. 

Zaklínač: Ciri má být černoška nebo Asiatka, hlásí Netflix
 

V prvé řadě se fanouškům nelíbí, že se tvůrci odklání od počítačové, potažmo knižní předlohy. Kritizují navíc i fakt, že se zbytečně podvolují hyperkorektním společenským nárokům. Dnešní trend je totiž takový, za každou cenu dosahovat genderové, etnické, sexualní a jiné vyrovnanosti. Filmoví a seriáloví tvůrci se tohoto trendu zpravidla drží, aby předešli pozdějšímu nařčení z diskriminace, rasismu či špatného příkladu pro mládež. A přestože Hollywood hýká blahem, mnoha divákům, kteří používají obyčejný selský rozum, už to přijde prostě moc.

"Je čas dát si na Twitteru přestávku. Láska, co je tady, je úžasná, nenávist poučná, jako Zkouška trav v skutečném životě. S výjimkou toho, že já musím méně číst a více pracovat. Nebo nebudeme mít to zatracené finále. Brzy se vrátím s více vhledy do seriálu. Buďte na sebe hodní, ok?" napsala v pondělí Lauren Hissrich na svůj Twitter. Od té doby žádný příspěvek. 

Zdá se, že míra kritiky už pro scenáristku byla neúnosná. Myslíte si, že tvůrce vedla při rozhodlování pro etnickou rozmanitost ruka politické korektnosti, nebo se prostě jen rozhodli Zaklínače pojmout jinak? 

V galerii si prohlédněte obrázky hereček, o kterých se do role Ciri nejvíc diskutovalo, v porovnání s podobou Ciri z video her.

Zdroj: Twitter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

kazaxx | 16.09.2018 00:58
jo je to tak. vzhled postav ze zaklínače už natvrdo nastavil cd projekt. nejlepší by bylo obsadit to tema co byli předlohou pro animatory, jenže to asi nejsou herci, ale jen tváře z katalogu. PS. jak víte ze ciri bude v seriálu 12 let? pokud vim, je s geraltem od 8 let po plnoletost a ta ve 12st byla někde kolem 14 let.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu