Zaklínač: Vše o chystané novince od Netflixu

Zaklínač: Vše o chystané novince od Netflixu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Veleúspěšná a všemi oblíbená Hra o trůny bude tento rok končit a Netflix si mne ruce nad možností přebrat štafetu novým fantasy seriálem Zaklínač. Co všechno víme o obsazení a příběhu? A kdy se na seriál můžeme těšit?

Dnešním obrazovkám vládnou seriály, to je snad každému jasné. Narcos, Hra o trůny, House of Cards a spousta jiných. Divákovi dokáží nabídnout více zábavy v průběhu delšího časového intervalu a mnohdy i propracovanější příběhy a je jedno, jestli se jedná o politické drama, život drogového krále nebo epické výpravné fantasy...

A Netflix se rozhodl, že taky pošle svou seriálovou kudličku do fantasy žánru zpracováním známého knižního dobrodružství zaklínače Geralta z Rivie. A ono je takové rozhodnutí pochopitelné. Knihy polského spisovatele Andrzeje Sapkowskeho jsou oblíbené, stejně tak jako světoznámá třídílná videoherní adaptace od polské vývojářské společnosti CD Projekt Red. Navíc v současnosti nejoblíbenější seriálové fantasy Hra o trůny končí, je tedy pochopitelné, že Netflix bude chtít z úspěchu tohoto počinu těžit, jak jen to půjde. 

Zaklínač: Kdo se vtělí do role Geraltových osudových žen?
 

Scenáristka versus autor předlohy

Najali tedy showrunnerku a scenáristku Lauren Schmidt Hissrich, která stojí i za výborným seriálovým Daredevilem. Ta začala psát první osmidílnou sérii. Autor předlohy se kolem příprav točí v roli konzultanta. Sapkowski prohlásil, že je ze spolupráce s Netflixem nadšen. Je rád, že se jeho příběh dostane na obrazovky a že seriál zůstane věrný předloze. "Jsem nadšen z práce, která je dosud odváděna," prohlásil. Scénář k 1. sérii byl dopsán koncem září. 

Hlavní roli Geralta z Rivie si zahraje Henry Cavill (Muž z oceli, Mission Impossible: Fallout), kterého si vybrala sama showrunnerka. Podle Hissrich byl Cavill ze všech kandidátů jediný, kdo skutečně porozumněl hlavnímu hrdinovi. Přijetí herce bylo ve vetšině případů přijato velmi kladně.

Synopse a datum uvedení

S dokončeným scénářem se vynořila i první oficiální synopse: "Zaklínač Geralt, zmutovaný lovec příšer, hledá své místo ve světe, kde jsou lidé mnohokrát více zvrácení než monstra." Co se data vydání týče, to zatím není stanovené, ale dost možná se na seriál můžeme těšit už příští rok. Ačkoliv podle Hissrich se ho můžeme potencionálně dočkat až v roce 2020.

Kauza Ciri

Projektu se dokonce dostává až nevídané reklamy. Kromě toho, že je seriál velice očekávaný všemi fanoušky jak knih, tak videoher, do podvědomí ostatních diváků se mohl dostat hlavně díky kauze udajného hledání herečky černošského nebo asijského původu do role Ciri, což je jedna v hlavních postav v celého příběhu. Tato informace vyvolala ohrmnou vlnu nevole mezi sklaními fanoušky, kteří něco takového nemohli překousnout. Ovšem nedávno vyšlo najevo, že se pravděpodobně jednalo o pouhý hoax. A v posledních dnech se dokonce na světlo světa dostala informace, že Sapkowski opět žaluje tvůrce videoher o další miliony dolarů.Ten se sám kdysi nechal slyšet, že videoherní adaptace jeho knih nemá rád a nikdy nevěřil v jejich finanční úspěch. Ovšem úspěch přišel a pan Andrzej se rozhodl z toho vytřískat víc peněz a se s vými právníky se dokonce odvolává na polské zákony z roku 1944. 

Jak tahle kauza dopadne je sice zatím ve hvězdách, ale jedno víme jistě... seriálový Zaklínač bude velkolepá podívaná, která se určitě pokusí konkurovat Amazonu, který v současné době pracuje na seriálu ze světa Tolkienova Pána prstenů. Očekávání jsou astronomická, tak snad to dobře dopadne.

Galerie nabídne pohled na možný vzhled Henryho Cavilla jako Geralta od autora BossLogic, showrunnerku seriálu Lauren S. Hissrich a autora knižní předlohy Andzeje Sapkowskeho.

A malá zajímavost na konec: 21. ledna bude vydán 55-ti minutový film s názvem Half of Century of Poetry Later (Alzur's Legacy), který bude vycházet ze Sapkowskiho knih. Zde máte ukázku:

Zdroj: pcgamer.com; express.co.uk

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu