South Park: Tvůrci si dělají legraci z kauzy Roseanne Barr

South Park: Tvůrci si dělají legraci z kauzy Roseanne Barr | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
3. epizoda 22. řady seriálu Městečko South Park narazila na skandál kolem tweetování Roseanne Barr. V galerii si prohlédněte screeny z předmětného dílu.

Pozor, článek obsahuje spoilery k 3. epizodě 22. řady seriálu Městečko South Park.

To by nebyl South Park, aby nenarážel na ty nejcitlivější záležitosti Hollywoodu. Tentokrát se vysmál záležitosti kolem zrušení seriálu Roseanne. Mohl za to rasistiský tweet jeho hlavní hvězdy a komičky Roseanne Barrové (65). Ta se začátkem léta urážlivě vyjádřila o bývalé černošské poradkyni exprezidenta Spojených států Baracka Obamy, kterou nepřímo přirovnala k opici. Konkrétně ji označila za společného potomka Muslimského bratrstva a Planety opic. Stanice ABC s herečkou okamžitě ukončila spolupráci a poznámku označila za "odpudivou, zavrženíhodnou a neslučitelnou s našimi hodnotami". A co víc? Seriál den po zveřejnění tweetu zrušila! 

South Park: Nové promo k 22. řadě reflektuje střílení na školách
 

3. epizoda 22. řady seriálu Městečko South Park, která měla premiéru ve středu, se točila kolem Pana Hankeyho. Pan Hankey je hovínko. Každý rok na Vánoce vylézá ze záchodu a naděluje dárky dětem, které jedí hodně vlákniny. Nosí malou červenou vánoční čepičku. Městská rada mu na začátku epizody oznámí, že jeho rozpočet na letošní Vánoce se musel výrazně osekat. Jeho reakcí bylo několik urážlivých tweetů, například tento: "Městská rada mi může vykouřit moje mexické p*ro." Okamžitě byl z městské rady vyloučen. 

"Byl to jen vtip. Podívejte se, vždyť já ani nemám ptáka," bránil se pak Hankey. Marně. Že šlo o vtip, pouze o špatný vtip, prohlásila malá hnědá postavička hned několikrát. Tvůrci tak samozřejmě naráží na reakci Roseanne Barr, která se bránila právě tímto argumentem. Zastane se ho Kyle s tím, že si pan Hankey zaslouží druhou šanci. Je za to vyřazen ze společnosti a považován za zrádce. Čelí jen opovržení. Hankeyho nakonec bezcitně obyvatelé města v čele s jeho pohlaváry naloží do auta a bez rozloučení ho vyhostí z města. Scéna je doopravdy smutná a vyvolává lístost. Když se Kyle zeptá, kam ho vezou, je mu odpovězeno, že někam, kde přijímají takové strašné rasistické existence, jako je on. Příběh má díkybohu šťastný konec. Prijmou ho ve Springfieldu, kde ho vítá samotný Apu a Bart Simpson!

Epizoda je zakončená trefným hashtagem: #cancelthesimpsons. Naráží tak samozřejmě na velice diskutovanou postavu jménem Apu. O této problematice si přečtěte zde

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu