Minirecenze - Teorie velkého třesku: 4. epizoda 12. řady

Minirecenze - Teorie velkého třesku: 4. epizoda 12. řady | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
12. série Teorie velkého třesku pokračuje 4. epizodou s názvem The Tam Turbulence. Jak seriál představuje nové postavy?

Pozor, článkek obsahuje spoilery!

Teorie velkého třesku pokačuje 4. epizodou 12. série, která je velmi zajímavá. Především proto, že se objevuje další nová postava. Sheldonův bývalý nejlepší kamarád z dětství, Tam. Ten se s Sheldonem snaží spojit pomocí emailu, čehož si všimne Amy a zeptá se kluků, jestli oni náhodou někdy o Tamovi neslyšeli. Leonard, Howard a Raj tedy pátrají po důvodu, proč má Sheldon svého bývalého kamaráda na seznamu svých úhlavním nepřátel. Mezitím se Penny a Bernadette snaží vetřít do přízně Anu (Rajovi snoubenky), aby o ní zjistili případné nekalosti. Nakonec pod vlivem alkoholu spíš potopí Raje. 

Teorie velkého třesku: První dojmy a shrnutí 12. série
 

Je tady jedna věc, která mi na posledních epizodách trochu vadí, a to je násilné představování nových postav, které mají s některou z hlavních postav nějaký vztah. Je to zvláštní, když se zčistajasna po jedenácti sériích objeví Sheldonův "duch z minulosti," jen aby měla epizoda o čem vyprávět, přičemž samotný příběh v postatě nestojí za nic a Sheldon je zde opět spíše otravný. Zápletka, která by mohla být citově vypjatější a mohla by se roztáhnout do více dílů, je opět jen nakousnuta, rychle vyřešena, dojde na klasické omlouvání a konec. Samozřejmě nemůžeme vědět, jestli se postava Tama ještě v seriálu objeví, ale pokud ano, nebude mít na příběh asi nějak zvlášť silný dopad. Sitcom by měl stavět na situační komedii, kde jsou různé jednotlivé eskapády postav rozprostřeny do dvacetinutových epizod, ale Teorie se čím dál víc snaží vyprávět příběhy, které prostě do dvaceti minut nenacpete. Děková linka Penny a Bernadette je potom velice nazjímavá, protože podobných, neli stejných stejných situací jsme měli v seriálu už příliš. Ovšem alespoň tahle dějová linka může mít dohru v dalších dílech. 

Když to shrnu, tak epizoda opět pobaví, humor (až na výjimky) nestagnuje a schopnost tvůrců přicházet s originálními gagy je obdivuhodná. Také potěšilo nahlédnutí do alternativně nealternativní minulosti v podobě známých scén ze seriálu, kde je místo Leonarda Tam. Problém je v příběhu, prostě nemůžete přivést do seriálu novou postavu, která má velmi silný ústřední vztah s hlavní postavou, a její příbeh zabít v jedné epizodě, to se prostě nedělá. Seriálu zároveň podráží nohy množství postav, kvůli kterým je nutno epizody dělit do více dějových linií. Vzhledem k oblíbenosti seriálu nad tím nelze přivírat oči. 

V galerii najdete výjevy ze 4. epizody 12. série.

Video nabídne ukázku k příští epizodě:

Naše hodnocení
6/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu