Komentář: Goblin Slayer, nejhorší anime na světě?

Komentář: Goblin Slayer, nejhorší anime na světě? | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Mluvíme zde o anime, které otřásá některými oblastmi sociálních sítí, a to hlavně kvůli scénám, kde se znásilňuje, zabíjí a mučí. Co těm lidem sakra vadí?

Pro ty, co nikdy neslyšeli o „anime“, tak mluvíme o japonském označení animovaných filmů a seriálů, které mají většinou základ v komiksu japonského typu zvaném „manga“.

6 důvodů, proč dát šanci japonskému anime
 

Nedávno se začal vysílat již zmíněný Goblin Slayer, což se dá přeložit do češtiny jako „goblinobijec“ nebo „zabiják goblinů“. Goblin je zde znázorněn jako malé stvoření, které je velice zelené a velice zlé. Je pro něj typické, že ve velkých hordách přepadává vesnice. Zabíjí muže a unáší ženy, které později znásilňuje, mučí a jí. Bůh ví, proč to dělá, tak daleko v příběhu zdaleka nejsme. Víme, že ve světě, kde se toto anime odehrává, existuje „cech dobrodruhů“, kteří za peníze plní různé úkoly, a tím si vydělávají na živobytí, nové vybavení a sýr. Hlavním hrdinou je náš Golbin Slayer. Ten bere pouze úkoly, které souvisí se zabíjením goblinů.

V naší roklině se zatím o tomto anime tolik nemluví, ale jsem si jist, že to tady nevyvolá takové pozdvižení, jako to vyvolalo ve zbytku světa. Lidi jsou zkrátka naprosto vedle z té „otevřenosti“ ohledně násilí, hlavně jsou potom úplně odvaření z jedné scény, kdy goblini pozabíjí partu dobrodruhů a jednu dívku z nich znásilní. Samozřejmě daný akt není vidět, ale scéna je to velice silná. Pokud však koukáte na Hru o trůny, tak vás to fakt nepřekvapí.

Hlavní problém je, že násilné seriály nebo anime o sobě hned prozradí, že půjde o krutý příběh, který nebude šetřit drsnými záběry a poteče hodně krve. Jako příklad si uveďme třeba Berserk nebo Corpse Party. Goblin Slayer přišel a všem vlastně nalhával, že to bude fajn seriál o dobrodružství a přátelství, ale to, že dobrodruhové budou padat jako mouchy, už neprozradil. Takže důvodem této paniky a obviňovaní je šok. Já byl také v šoku, ale nebudu odsuzovat seriál kvůli jedné scéně.

Osobně mě tam štvou úplně jiné věci. Například že zase všude skáčou prsa a ženský mají schovanou svíčku ve výstřihu, ale asi to patří k anime. Doporučuji zhlédnout, ať už jste fanda anime, nebo ne, protože zatím seriál vypadá velice slibně, co se týče filosofické roviny, tedy otázky zla ve světě a jak se s ním vyrovnat. A že nic není tak, jak se zdá.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Dubid | 12.01.2020 19:38
Já to anime miluju a myslím,že se povedlo,aspoň ukazujou to,jaké jsou goblini svině,dělají špatné věci uneseným dívkám a pak přijde Goblin Slayer,který se snaží zabít gobliny
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu