Simpsonovi: Seriál slaví 30 let od svého zahájení

Simpsonovi: Seriál slaví 30 let od svého zahájení | Fandíme seriálům
20 Century Television
Zobrazit dalších 9 obrázků
Všechno začalo v roce 1989, v prosinci, spolu s vánoční epizodou.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Říkal jsem pohádka? Když se tam nechávají děti tetovat a otec bere svého desetiletého syna na dostihy a sází? S tamním štamgastem? Kde sobecký majitel jaderné elektrárny navyplatí svým zaměstnancům vánoční prémie? Dobře, možná je to satirická pohádka... Tak jo, je to satira. To je přesně to, na čem celý seriál vždycky stavěl. Sledování života rodiny střední třídy, parodování politiky, showbyznysu a zesměšňování americké společnosti. První epizoda nastolila směr, jakým se bude tento budoucí klenot amerických i světových obrazovek ubírat.

Je ale důležité si připomenout, že Vánoce u Simpsonových nejsou první zjevení této rodinky na obrazovkách. Tvůrce Matt Groening své postavičky, které mimochodem pojmenoval po členech vlastní rodiny, představil v televizi už 19. dubna 1987 jako dvouminutovou skeč v The Tracy Ullman Show. Těchto skečů vzniklo během tří sezón pořadu celkem 48 a až poté dostali Simpsonovi vlastní seriál, jehož producenty se stali James L. Brooks, Sam Simon a Al Jean. První epizoda byla odvysílána 17. prosince 1989 a žlutá rodinka, jejíž koncept si Groening vymyslel během 15 minut v čekárně producenta Brookse, se pak v průběhu let dostala do srdcí diváků po celém světě (v České republice k tomu dopomohl populární dabing). 

Tak co? Dostali jste chuť na menší ohlédnutí se za minulostí seriálu? Nebo vám budou stačit momenty z první epizody v naší galerii? První pětiminutovku zhruba dvacetiminutové epizody dáváme k dispozici ke zhlédnutí níže. 

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu