Vikingové: Shrnutí epizody 17 a promo k 18. epizodě

Vikingové: Shrnutí epizody 17 a promo k 18. epizodě | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Co přinesla 17. epizoda a co nás čeká dál? Do konce 5. série zbývají už jen 3. epizody!

Pozor, článek obsahuje spoilery.

17. epizoda 5. řady seriálu Vikingové se nesla ve znamení krvelačných vražd. To není nic nového, tentokrát se však ve velkém vraždilo na Islandu. Kjetill se rozhodl pomstít a brutálně povraždil Eyvinda i celou jeho rodinu, včetně Helgiho! Když se to dozví dobrotivá Aud, situaci neunese a spáchá sebevraždu. Floki je na dně. Z islandských osadníků zbývá jen pár posledních přeživších. 

Vikingové: Osud Hvitserka bude rozlousknut
 

V Yorku se strhnul tichý boj mezi Haraldem a Bjornem o vychytralou Gunnhild, která to očividně hraje na obě strany. Pokud nás během sledování epizody nešálil zrak, tak Bjorna dokonce dohnala až k slzám. Řekl jí, že se cítí sám, nahý, zranitelný a má strach. Doslova uvedl, že se jí bojí zeptat, zda mu lásku opětuje. Kam zmizel ten drsný Bjorn? Bůh ví. Co se posunu dějové linky týká, zdá se, že Haraldova armáda vyrazí co nevidět na Kattegat s příslibem, že se po Bjornově smrti stane Harald králem Kattegatu.

Ivar si jede dál svoji lajnu. Spřádá plány proti Hvitserkovi, z jehož pohledů pociťuje hrozbu. Vysílá ho proto na diplomatickou misi. Situace se komplikuje ve Wessexu, kde Judith přizná Alfrédovi, že Aethelreda otrávila. K tomu přichází informace, že se blíží Dánové. Ubbe přesvědčuje Alfréda, ať ho postaví do čela jeho armády, že je to jeho jediná šance. Dle promo videa tak nakonec i učiní a my se dočkáme několika nových postav během vyjednávání.

Co se týká našeho hodnocení, seriál se trošku zvrhává v krvelačkou show, kde padají hlavy jak na běžícím páse, rodinní příslušníci se vraždí navzájem a vše se děje s takovou četností, samozřejmostí a lehkostí, že už to v nás nezanechává ani žádné výrazné dojmy. 

Epizoda 18 s názvem "Baldur" přivede na svět konečně Ivarova syna a podle všeho vrátí zpět i Lagerthu, podivně zuboženou. Hvitserk bude usilovat o svržení Ivara za pomoci cizí armády, jeho nová láska však bude doma čelit nebezpečí. Což nás vůbec nepřekvapuje. Zhlédněte níže ukázku.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu