Temný případ: TOP 10 zákulisních zajímavostí

Temný případ: TOP 10 zákulisních zajímavostí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Který oscarový tvůrce měl seriál natáčet? Jak probíhalo natáčení ikonické akční scény na jeden záběr? A jak měl seriál původně skončit?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10

Temný případ bude pomalu končit se svou 3. řadou a my si dnes zavzpomínáme na tu první (až na jednu čestnou výjimku). Ta nadchla diváky a kritiky po celém světě a odstartovala tuto populární detektivní sérii, která rozhodně stojí za pozornost. Proto tady máte výběr deseti nejzajímavějších faktů jak ze zákulisí seriálu, tak i z osobního života hlavních představitelů. Klidně se s vámi vsadím, že polovinu z tohoto výběru jste ještě nikdy neslyšeli! Přeji příjemné čtení!

Temný případ 3: "Seriál se příliš táhne," kritizuje scénář Stephen Dorff
 

1. Ze stránek papíru na malou obrazovku

Otce této látky, Nica Pizzolatta, pravděpodobně všichni znáte především jako scenáristu. Jen hrstka vyvolených ovšem zná jeho minulou profesi. Ještě před tím, než dal hollywoodským producentům o svém talentu vědět, se živil jako učitel. Konkrétně vyučoval fikci a literaturu hned na několika prestižních univerzitách. V této době například napsal a zároveň publikoval krimi román Galveston, ze kterého se stal bestseller. Ještě před tím už měl však v hlavě vymyšlený další příběh. V tom vystupovala dvojce detektivů, kteří se vzájemně nesnášeli, ale zároveň jeden druhého respektovali. A takto se, dámy a pánové, zrodil Temný případ, v originále True Detective. Dluhou dobu bylo zamýšleno, že se toto téma nechá vytisknout na stránky papíru, ovšem nakonec se jeho autor rozhodl, že ho prodá do televize. Díky Bohu za to. Nebo bohužel? Já bych si osobně na tomto příběhu, který by byl s větší hloubkou rozpracován do knihy, s chutí smlsnul!

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu