Živí mrtví: 15. díl 9. řady přináší pohromu i naději zároveň

Živí mrtví: 15. díl 9. řady přináší pohromu i naději zároveň | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Epizoda, která dává postavám tvrdou lekci a divákům skvělou podívanou.

Nová epizoda byla plnohodnotným diváckým zážitkem, který v mysli i srdci každého fanouška zůstane ještě dlouho poté, než se s našimi hrdiny zanedlouho rozloučíme. Celkový nádech tohoto skoro hodinového eposu se nese v duchu vzkvétající naděje a vyhlížení lepších zítřků, které jsou bohužel zahnány stejně rychle, jako se objeví. Všechny kladné postavy tu slaví vzájemné sblížení všech komunit po nekonečném snažení, jenž před lety započal velký Rick Grimes. Pozitivní atmosféru ale vystřídá zdánlivě nevyhnutelný zvrat, který vrhá vývoj příběhu zpět do kruté reality, i když se nacházíme ve zcela smyšleném světě. Přehnaná přívětivost se totiž hrdinům vymstí, když dceru záporáčky, Lydii, přiberou mezi svůj vlastní lid. Svou přehnanou přívětivostí se bohužel sami přivedou před poslední soud, který rozhodne o jejich osudu, bohužel pro ně, výrok může být jenom jeden - smrt. A její nositelka se tu konečně pořádně představila.

Záporačka Alpha, která je zdrojem tragédie několika úmrtí, tu dodává divákům konečně nejjasnější důvod, proč ji nenávidět. Absolutní vrchol zla, které zde páchá, dává jasně najevo, že se skutečně jedná o jedinečnou a nikdy neviděnou postavu tohoto seriálu s ohledem na motivaci a myšlenkové pochody. Celkovým shrnutím tato záporačka svým konečným gestem plně vyjádřila svoji vnitřní náturu a do následujícího dění vykračuje jako plnohodnotná hrozba. Tvůrci se ale tentokrát rozhodli dát této postavě i dvourozměrnou osobnost, která tu slouží především pro uvědomělejší část obecenstva. Vedle zhrzené stránky její duše se zde projeví i její lidštější stránka, která ji donutí se alespoň naposledy pokusit o návrat své dcery, a tím dokazuje, že stále v sobě nese pudy své minulé dávno ztracené osobnosti. Ovšem přes všechnu hrůzu, kterou hlavním hrdinům napáchala, neřekla poslední slovo ona, nýbrž její oběti, které namísto ní určují konečné vyznění.

Katarze v podobě ztráty milovaných totiž posouvá celé vyznění a myšlenku této epizody na vyšší úroveň. Zasévá do jádra epizody původní odkaz seriálu, podle kterého je nejdůležitější nevzdávat se, držet pospolu a nadále žít ve světě přežívání. Škoda jenom, že tato úžasná a emočně silná tečka neukončila celou řadu a nyní musíme čekat, co přinese poslední díl, podle kterého jsme teprve zažili klid před bouří. Ať už ale přijde bouře nebo něco jiného, toto nám už nevezmou.

Naše hodnocení
9/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu