Živí mrtví: 14. díl 9. řady přináší vyhrocené i brutální momenty

Živí mrtví: 14. díl 9. řady přináší vyhrocené  i brutální momenty | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Co se stane, když celou epziodu věnujete jedné postavě? Katastrofa? Nebo trefa do černého?

Nová řada se blíží do finále, ovšem než tam dorazíme, je potřeba trochu zpomalit a ujasnit si několik věcí, k čemuž slouží právě tato epizoda. Vadí vám to? Možná. Mně ale rozhodně ne! Tato epizoda totiž slouží jako drobnokresba současné podoby Michonne, která je hlavní hvězdou po celou stopáž a nikomu jinému se příběh příliš nevěnuje. Struktura epizody je sice znovu klasicky rozdělena na dvě hlavní dějové linky, ovšem tentokrát se obě věnují jedné a té samé osobě. Jedna vypráví její minulost a druhá naopak ukazuje, jaké zanechala na Michonne následky. A co má tyto následky na svědomí?

Pozor, spoilery!

Ve flashbacích sledujeme, jak Michonne zaujímá roli vůdce místo „mrtvého“ Ricka Grimese, když v tom se náhle objeví její stará známá kamarádka z dětství, Jocelyn. Zjistíme, že se stará o skupinu starších dětí, které sama vychovává. Jednoho dne ale zmizí, přičemž unese všechny děti v Alexandrii, včetně tehdy ještě malé Judith. Badass mamka Michonne se tedy naštve a jde svoji bývalou kamarádku vystopovat společně s Darylem. Nakonec sice všechny unesené děti zachrání, ovšem za strašnou cenu. Aby toho dosáhla, musela zabít Jocelyn a všechny její ochočené děti, které se jí postavily do cesty. Stojí tedy před ní morální rozhodnutí, které určí její budoucí povahu.

Toto krásně vysvětluje, proč se dnes díváme na jinou Michonne, než na jakou jsme zvyklí. Toto trauma, které si s sebou nesla po celé roky, perfektně vysvětluje její současnou náturu, která je ještě více drsnější a ještě více uzavřenější před okolním světem. Nedostaneme zde ovšem pouhé načrtnutí těchto událostí, ale i jejich vyvrcholení a konečné vyřešení. Nakonec totiž Michonne po dlouhé době najde klid v duši po rozhovoru s Judith. Díky ní totiž pochopí, že správná cesta je ochraňovat své blízké a ne se před nimi uzavírat. Díky tomu se také na samotném konci dává dohromady stará parta hlavních hrdinů, což je nehorázně uspokojující na pohled.

Nová epizoda tedy sbírá body hlavně za své zpracované téma. Na rozdíl od minulých epizod dokázala, že nepotřebujete dvě naprosto rozdílné linky, které zaobírají dvě naprosto odlišné situace. Bohatě vám stačí jedno jediné téma, kterému se budete po celou dobu striktně věnovat, díky čemuž máte o zábavu i kvalitu postaráno, pokud jste hodně šikovní. A když navíc přimícháte i vypjaté momenty, které posunují charaktery na nový level, bude to ještě lepší. Tyto momenty zde zastupuje hlavně akční finále s umírajícími dětmi, které se po emocionální stránce ihned zařazuje mezi nejlepší momenty tohoto seriálu. A pokud jste si náhodou mysleli, že minulý souboj Daryla a Bety bylo něco brutálního, počkejte si, jak dokážou být tvůrci nemilosrdní tentokrát.

Jak se vám nová epizoda líbila vám? Níže zhlédněte trailer na příští, předposlední epizodu!

Naše hodnocení
9/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu