Živí mrtví: 12. díl 9. řady ukazuje krutost hlavní záporačky

Živí mrtví: 12. díl 9. řady ukazuje krutost hlavní záporačky | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 21 obrázků
Jaké jsou plusy a mínusy poslední epizody? 

Zatímco první půlka této řady dokázala bezproblémově stupňovat naše nadšené ohlasy, ta druhá se už zase veze na horské dráze. Naštěstí alespoň strávíme více času na pomyslném vrcholu než kdybychom z něho padali. Jakým směrem se veze poslední epizoda s názvem „Strážci“? Klasicky nabízí dvě hlavní dějové linky, v tomto případě spíše působiště.

Ta pravděpodobně nejzajímavější zde slouží jako drobnokresba hlavní záporačky Alphy. Skrze ni následně sledujeme způsob přežívání v její komunitě. Alpha od epizody k epizodě dostává více prostoru a tvůrci do každé z nich dokážou zakomponovat situaci, která perfektně vyjadřuje její krutost a způsob myšlení. A těchto situací se tentokrát našlo hned několik. Vidíme Aplhu jako zákeřnou intrikářku, která se pro úspěch nebojí zajít daleko přes hranice lidskosti. Zároveň ji ale vůbec poprvé pozorujeme jako vůdkyni, která své řemeslo plní na maximum. Díky všem těmto aspektům lépe poznáváme tuto podivínskou komunitu, díky čemuž je o zábavu postaráno. Alespoň do doby, než přijde na řadu druhá linka, ke které se v průběhu epizody neustále vracíme.

Živí mrtví: Nová záporačka bude jednou z nejděsivějších televizních postav
 

Ta přináší pohled na osudy jednotlivých postav v Alexandrii. Nastavené drama bohužel v porovnání s linkou se Šeptači dorovnat nedokáže. Tím pádem zde nadšení lehce opadá. Více než řešené sitace totiž tuto linku zdobí herecké výkony, které si člověk začne užívat více než dialogy, za kterými stojí scenáristé. Abych ale jenom nekritizoval, tak zde vyzdvihnu pár vydařených momentů. Rozhodně do nich patří scéna se zcela napraveným Neganem nebo rozhovor mezi Michonne a Judith (taky vám přijde tak božská?). Oba tyto momenty si ovšem pamatuji především díky hercům, ne kvůli tvůrcům za kamerou. Když se ale přece jenom najde povedený dialog, rozhodně musím ocenit, jak lidsky je napsán, aniž by se muselo tlačit na pilu. A jak nová epizoda sedla vám?

 

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu