Živí mrtví: 6. díl 9. řady je nejlepší epizodou vůbec!

Živí mrtví: 6. díl 9. řady je nejlepší epizodou vůbec! | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 31 obrázků
Ano, jsem při smyslech…

Článek obsahuje spoilery!

Dříve než se ale dostaneme k mému chvalozpěvu, pojďme si probrat, co vše se událo. Posouváme se o šest let do budoucnosti, ve které je Rick Grimes pouhou vzpomínkou, o které se moc nemluví. Novým velitelem se stala Michonne a ostatní rozjíždějí svoje vlastní příběhy. Mladá Judith přivedla do Alexandrie novou skupinu lidí, o kterých se musí rozhodnout, zda budou moci zůstat. Gabriel si pohrává s myšlenkou o nálezu nových civilizací, takže se Rosita s Eugenem vydávají k daleké vodárně kvůli lepšímu radiovému signálu. Caro a její nevlastní syn se vydají do Hilltopu a jsou napadeni. A abych nezapomněl na to hlavní, náznaku jistého vývoje se dočká i Negan a jeho vztah s malou Judith. A teď konečně na hlavní chod.

Živí mrtví: Konec Ricka Grimese krok za krokem!
 

Čím je tento díl tak výjimečný? Tím, že úspěšně zbořil dlouholetou a zdánlivě nepokořitelnou stěnu symbolizující nadávky na rozvláčné až znuděné tempo, které se příběhem táhlo tak nějak od samého začátku. Jistě, už několikrát jsem zde zmiňoval, že tato nová řada nastolila na rozdíl od minulých řad naprosto odlišné tempo, kdy příběh bez větších zakopnutí uhání kupředu jako hodinky. Ovšem až tato epizoda mě zbavila všech pochybností a naprosto odzbrojila, co se týče obecného pochopení komiksové předlohy, kterou se seriál poprvé inspiruje tou správnou cestou. Jak se to povedlo?

Ještě nikdy jsem při sledování tohoto seriálu neměl tak silný pocit důvěry, že tvůrci za kamerou zkrátka vědí, co chtějí vyprávět, a všechen materiál drží pevně ve svých rukou. Vyškrtnutím hlavní postavy se zde dočkaly mnohonásobně většího prostoru stejně zajímavé charaktery, které byly dříve lehce upozaděné. Sem tam se sice dočkaly v jednotlivých dílech menších chvilkových epizodek, které nám připomínaly jejich existenci, ovšem touto razantní změnou najednou dostaly nejen prostor vyniknout, ale i zajímavou příběhovou linku s potenciálem na vývoj. A to platí doslova u všech, kteří se v této epizodě objeví.

Ztráta Ricka nepomohla jenom postavám, ale i samotnému vyprávění. Nechápejte mě špatně, protože Ricka stále považuji za charakterově nejsilnější postavu vůbec, ale jeho absencí se zde mohou tvůrci soustředit na výrazně větší počet jednotlivých příběhů a nemusí se stále soustředit na jednu hlavní postavu, okolo které se vše točí. Na jednu stranu chápu, že někomu může vadit, že tímto krokem nyní seriál ztratil jakýsi pomyslný středobod, který se ale přece jenom může časem najít. Ovšem nyní jsme dostali hned několik zajímavých příběhových rozjezdů, v rámci kterých si každý jde svou vlastní cestou. Navíc prakticky každý divák si může vybrat svého oblíbence díky větší rozmanitosti.

Závěrem ještě musím zmínit, protože mé svědomí by mi to neprominulo, kameru. Tu nápaditou a hlavně překrásnou kameru, která exceluje na všech frontách. Ať se jedná o zběsilou akci nebo záběrování pouhopouhé konverzačky. A to je něco, co jsme dříve také nevídali, a proto to tu také zmiňuji. Ptáte se mě, co je tedy tím hlavním důvodem, že si zrovna tato epizoda vysloužila cejch toho nejlepšího, co seriál nabízí? Není to proto, že by nabízela nejemotivnější momenty. Není to proto, že by nabízela extra porci zábavy. Důvodem je, že pokud máte povědomí o myšlence celého seriálu nebo znáte a chápete komiksovou předlohu, toto jsou TI Živí mrtví, které jsme si tak dlouho přáli vidět. Tato epizoda totiž pochopila, že celková látka je hlavně o práci s postavami a v tomto směru se komiksu přiblížila nejvíce v celé historii. Škoda jen, že jsme museli čekat dlouhých devět let. Přece jenom říkám – bravo!

Zde máte přiložený trailer k další epizodě, která navozuje pocit, že skvělou fazónu tento seroš neztratí ani příště!

Naše hodnocení
10/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Lukys | 13.11.2018 17:27
Ale ano, viděl. V porovnání s touto sérií se ale jedná po všech stránkách o výrazně průměrnější filmařinu.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu