Živí mrtví: 8. díl 9. řady přinesl hororovou podívanou

Živí mrtví: 8. díl 9. řady přinesl hororovou podívanou | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 35 obrázků
Jak nás finále první půlky 9. řady nalákalo na tu druhou? 

Pozor, spoilery!

Jsme na konci první půlky této řady, tak čeho jsme se dočkali tentokrát? Sledujeme osudy mladého Henryho coby nováčka v Hilltopu, tvůrci připravují půdu pro budoucí příběh Negana a hlavním lákadlem zůstává dobrodružná výprava Daryla, Aarona a Ježíše za ztraceným Eugenem. A také to, co stojí na jejím konci.

Živí mrtví: 10 extra zajímavostí, o kterých jste na 90% neslyšeli
 

Když bych měl kvality této epizody vyjádřit jednoslovně, použil bych ono zákeřné slovíčko – fajn. Takové to „fajn“, které použijete, když nechcete nikoho naštvat, ale ve skutečnosti si myslíte, že to mohlo být výrazně lepší. V rámci dlouholeté historie seriálu se sice stále jedná o nadprůměr, ale v rámci této řady bych tuto epizodu zařadil mezi slabší kusy. I přes to se tato minirecenze bude nést v pozitivním duchu. Jen mám zkrátka pocit, že předešlé díly nastavily laťku tak vysoko, že zde materiál příliš často čerpá pouze ze svého poutavého tématu, než aby se ho snažil ještě poutavěji zpracovat. Až na jednu výjimku.

Poohlédneme – li se za Henrym, pro nás, komiksové fandy, je patrné, že tvůrci zde schválně vyobrazují tuto postavu jako tápající a hledající své místo. Jako slušný náhradník za mrtvého Carla převzal jeho příběhovou linku a nyní odpoutaný a osamocený hledá svoji vlastní cestu, kterou mu v budoucnu pomůže najít jedna nejmenovaná postava (abych zase tolik nespoileroval). To samé lze říci i o Neganovi, který má svůj krok vpřed rozjetý ještě lépe, díky neustálému posunu v jeho charakteru. Nyní jsme se ale konečně dočkali i posunu v příběhu, který naznačil jeho možný útěk, jehož výsledek ale už divák nevidí.

Nejvíce potěší hlavní linka, kde sledujeme výpravu za Eugenem. Za celou dobu totiž neztratí jakýsi pocit tíživosti, který divákovi neustále navozuje pocit strachu a divák si ho nese s sebou až do vytouženého finále. Sledujete hrdiny, kteří si umí v tomto světě poradit, ovšem najednou se střetnou s něčím neznámým, čemu pořádně nerozumějí (myšleno nové záporáky Šeptače). A právě ono tajemno funguje ze všeho nejvíce, protože vám není prozrazováno mnoho, dokud se s nebezpečím nesetkají hrdinové tváří v tvář. Ve výsledku tato linka působí dost jako atmosférický horor, který je sice obalený spoustou klišé jako zasazením na hřbitov nebo bouřkovým počasí, ale nijak výrazně to dojem nekazí. Závěr? Chci druhou půlku. Hned! 

V galerii si prohlédněte kupu fotek z poslední epizody!

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu