Živí mrtví: Poslední epizoda 9. řady jde vstříc budoucnosti

Živí mrtví: Poslední epizoda 9. řady jde vstříc budoucnosti | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Jak se povedlo zakončit polepšenou 9. řadu? 

Tak jsme u konce. Tvůrci dopověděli další velkou kapitolu svého příběhu, který se nejen na tomto webu těšil velmi příznivých recenzí a vysokých čísel hodnocení (na Rotten Tomatoes i Metacritic si nová řada oproti té předchozí polepšila o desítky procent). Živí mrtví si skutečně se svojí 9. řadou u diváků nevedli špatně, pokud pomineme čísla určující sledovanost. Zde bohužel poslední řada zdolala hned dvakrát za sebou rekordní příčku, bohužel v tom špatném slova smyslu - sledovanost klesla na historické minimum, místo toho, aby odpovídala kvalitativnímu nárůstu.  Podařilo se laťku udržet i v aktuálním finále?

Poslední epizoda uzavírá řadu a zároveň vykračuje vstříc novým dobrodružstvím se ctí. Jednotlivé dějové linky byly zaměřené primárně na postavy a jejich osudy. Důraz byl kladený na budování, upevňování, ale i ukončování vzájemných vztahů. Připravila se tak půda pro nové dění a konflikty, kterých se ovšem dočkáme až s příchodem nové řady, takže se poslední epizoda nesla v rámci možností v klidném duchu, jako bychom sledovali klid před bouří.

Opravdové bouře jsme se však také dočkali. Doslova. Šlo o vůbec první epizodu, ve které hraje důležitou roli zima. Ta nabídla nemalé vizuální osvěžení, ale tvůrci ji využili také jako šikovný vypravěčský prostředek. Nebezpečná vánice nabídla prostor k hrdinskému vykoupení a sněhová pokrývka následně byla připomínkou toho, že i v nejhorších chvílích jde najít drobné důvody k radosti.

Přesto tato epizoda mnoho diváků nemusí naplnit. Jako závěr řady by totiž mnohem lépe posloužila předešlá epizoda. Ta by svým osudovým koncem parádně nalákala na příští řadu i bez dalšího rozdávání karet v aktuální epizodě a zároveň mnohem dokázala po stránce emocí daleko víc vyburcovat. Poslední epizoda oproti tomu hraje víc na melancholickou notu a jako očekávaný závěr nijak neohromí. A nijak zvlášť nepomohlo ani nenápadné lákání na další řadu s rádiem. V minulosti v tomhle směru už seriál byl vynalézavější.

A jak se poslední epizoda líbila vám? Dejte vědět v komentářích.

Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu