Hra o trůny: Tvůrci a herci nabízejí novou perspektivu na klíčové momenty před velkou bitvou

Hra o trůny: Tvůrci a herci nabízejí novou perspektivu na klíčové momenty před velkou bitvou | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
V pondělí nás čeká ve třetím díle osmé řady obrovská bitva proti armádě nemrtvých. Zrekapitulujme si ještě předtím některé důležité a emotivní scény z prvních dvou klidnějších epizod.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Druhý důležitý okamžik první epizody nastal na druhé straně fiktivního Západozemí v Králově přístavišti, kam královně Cersei (Lena Headey) dorazila z východu armáda žoldnéřů. Euron Greyjoy se následně stal vedle jejího spojence také de facto milencem. A právě při této scéně si diváci mohli všimnout zajímavého detailu, který všímavější zaregistrovali už v traileru.

Cersei se vrátila k pití vína, což byla pro ni typická činnost takřka od počátku seriálu. Jedinou výjimkou byla minulá série. Předpokládalo se, že přestala pít kvůli svému (údajnému) těhotenství. V první epizodě nové řady už ji ale šlo opět vidět usrkávat víno jejím typickým způsobem. Co to znamená? Jedna možnost je, že nikdy dítě nečekala a byl to jen její výmysl a způsob, jak ovládat Jaimeho. Jak ale upozornil ve svém článku magazín Vanity Fair, ve scénáři k jedné z epizod sedmé série je doslova napsané, že Cersei doopravdy byla těhotná. Její návrat k alkoholu by tak mohlo znamenat, že v krátké časové mezeře mezi sedmou a osmou sérií potratila. Otázkou ale zůstává, jak k tomu došlo a co to pro další vývoj Cersei znamená. Anebo obyvatelé pseudo-středověkého Westerosu zkrátka neznají neblahý vliv alkoholu na vývoj plodu.

Na Severu na Zimohradě je těhotenství zmiňované jen minimálně. V druhé epizodě se Jaime motá hlavě okolo postavy Brienne (Gwendoline Christie), již nakonec pasuje v emotivní scéně na rytíře. „Předtím jsme viděli scénu, kde se ji ptá, zda pod ní může sloužit, jelikož ví, že je skvělá v tom, co dělá a že je výbornou válečnicí, má všechny kvality a zaslouží si titul rytíře ze všech lidí na světě nejvíc. Myslím, že očividně šlo o čin z lásky,“ řekl pro web The Wrap herec Coster-Waldau.

A jak si vůbec první dvě epizody vedly z hlediska sledovanosti? Jak už jsme vás informovali po prvním díle, premiéra osmé řady přitáhla k obrazovkám rekordních 17,4 milionu diváků. U druhého dílu, jak je tomu v porovnání s prvním dílem nové série u jakéhokoliv seriálu všeobecně běžné, počet diváků mírně poklesl na 15,9 milionu. Do hodnoty jsou započítaní i lidé sledující přes digitální distribuci na HBO GO.

Po uplynulých dvou poměrně klidných epizodách nás v pondělí čeká třetí díl, ve kterém se podle všeho již dočkáme dlouho očekávané bitvy o Zimohrad. Drtivá většin hlavních postav se zde postaví nemrtvé armádě Nočního krále, nemálo z nich jich podle odhadů také zemře. „Aniž bych zacházel do spoilerů, tak jde o hrůzu, která se blíží před jejich práh. Bílí chodci a Noční král jsou doslova samým zosobněním konce,“ popsal nadcházející epizodu jeden ze scenáristů seriálu Bryan Cogman.

Jak se na pondělní epizodu těšíte vy? A o které z vašich oblíbených postav si myslíte, že ji ve zdraví nepřežije?

Zdroje: Collider, Vanity Fair, The Wrap, Deadline, HR

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu