Hra o trůny: Upoutávka na 5. díl a dva pohledy do zákulisí

Hra o trůny: Upoutávka na 5. díl a dva pohledy do zákulisí | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Seriál opět láká na další epizodu a bere nás za oponu.

Článek obsahuje spoilery!

Jak je tomu již zvykem, pondělní epizoda Hry o trůny nesoucí název The Last of the Starks (Poslední ze Starků) s sebou přinesla kromě téměř hodiny a půl zábavy i tři nová videa. Na začátek se podíváme na krátkou ochutnávku z nadcházejícího dílu, který bude ke smutku mnoha z nás už předposlední. Po svém vítezství nad armádou bílých chodců a jejich vůdcem Night Kingem se Daenerys (Emilia Clarke) společně se svými rádci a vojáky vydala na jih, aby se utkala o trůn s nelítostnou Cersei Lannister (Lena Headey). Ta ale dokázala Danyiny kroky předpovídat a několika dobře mířenými údery ji připravila o draka Rhaegala a jednu z jejích nejvěrnějších společnic Missandei (Nathalie Emmanuel). Dračí královna se nyní na ostrovním hradě Dragonstone připravuje vzít hlavní město útokem a jak trailer ukazuje, do bitvy se po svém příjezdu zapojí i Jon Snow/Aegon Targaryen (Kit Harington). V průběhu celých čtyřiceti vteřin žádná z postav nepromluví a vidíme jen záběry na připravující se vojska. Dočkáme se tedy další bitevní epizody? Režie se opět chopil Miguel Sapochnik, který má na kontě Bitvu bastardů nebo nedávný masakr Winterfellu, nebylo by to tedy žádné překvapení.

První ze dvou dokumentových videí nás opět zavede do společnosti showrunnerů Davida Benioffa a D. B. Weisse, kteří moment po momentu projdou epizodou a rozeberou její nejdůležitější části z charakterního hlediska. Čtvrtý díl nám dal vzpomenout na počáteční sezony, kdy se ještě nebojovaly velké bitvy ani nelétali po světe obrovití draci, ale hlavní hnací silou příběhu byla politika. Oba tvůrci se nám tedy snaží osvětlit motivace postav a důvody pro jejich rozhodování. Zmínky se dočká například odhalení Jonova původu zbytku rodiny, Jaimeho (Nikolaj Coster-Waldau) krátký románek s Brienne (Gwendoline Christie) a jeho následný odchod nebo konfrontace znepřátelených královen u hradeb města King’s Landing.

Minulý týden bylo video o technické části natáčení dlouhé bezmála čtyřicet minut, tentokrát jsme se dočkali necelých devatenácti. Člověk by si mohl myslet, že ve čtvrté epizodě se toho po stránce efektů příliš mnoho řešit nemuselo, to by se ale pletl. Nejedná se možná o tak rozáshlou práci jako u bitvy o Winterfell, hned v úvodu nám ale tvůrci nastíní, že naplánovat pohyb kamery vůči hercům při natáčení hostiny také nebyla žádná hračka. Dále se dozvídáme, že produkce skutečně postavila několik pohřebních hranic na spálení padlých, Euronovu (Pilou Asbæk) novou zbraň na sestřelování draků, celou lodní palubu pro Tyriona (Peter Dinklage) a také hlavní bránu do King’s Landing, kam přišla Daenerys mluvit se Cersei a kde přišla o život Missandei. Hradby města byly vystavěny tak vysoko, že se tvůrci báli, aby nějaký slídivý fotograf náhodou Missandei při její poslední scéně nezachytil. Její představitelku tedy natáčeli zvlášť před zeleným plátnem a do scény ji zasadili až v postprodukci. Zároveň jsme se dozvěděli, že oba showrunneři si v epizodě střihli malá camea jako Tormundovi společníci. Příští týden se nezapomeňte vrátit pro novou dávku videí.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

TransisThor | 07.05.2019 15:20
Doufám, že tu mrchu Cersei někdo sejme, po Joffreym a Ramseyem moje (a určitě nejen moje) nejnenáviděnější postava. Dokonce si myslím, že i Jaime si uvědomuje, jaká je to svině a možná to překvapivě bude právě on, kdo to ukončí.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu