Hra o trůny: Rozpočet kritizované osmé řady byl astronomický

Hra o trůny: Rozpočet kritizované osmé řady byl astronomický | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 31 obrázků
Kolik stála nejkratší řada Hry o trůny?

Nedávno skončila poslední řady Hry o trůny, která se nesetkala zrovna s všeobecně kladným přijetím. Mnoho lidí se pustilo do kritiky scénáře a objevily se i výtky týkající se některých bitevních scén (kvůli nedokonalé technologii televizního přenosu někteří toho diváci v tmavých scénách moc neviděli). 

Pravdou ale je, že vizuál a výprava osmé řady byly obvykle na takové úrovni, že by se za ně nemusel stydět ani leckterý hollywoodský film. A je jasné, že něco takového si vyžádá slušnou investici (stejně jako platy herců). Zdá se, že ta v případě osmé řady byla opravdu hodně ale hodně vysoká. 

Minimálně to vrdí scenárista Zack Stentz (Thor), který se objevil v podcastu Fatman Beyond:

"Slyšel jsem z opravdu důvěryhodného zdroje na kolik vyšla poslední řada Hry o trůny a bylo to mnohem víc, než se původně věřilo. Podle toho, co jsem slyšel, to bylo 240 milionů dolarů za šest epizod. Na to se dá říct jen, 'Můj bože, tolik!' ale je to méně, než kolik stála Justice League. Který projekt přisypal Warner Brothers do jejich pokladen víc: Justice League nebo poslední řada Hry o trůny? Boom, Hra o trůny... lepší investice."

Warner Bros. vyrobili jak film Justice League, tak seriálovou Hru o trůny a faktem je, že Justice League stála 300 milionů a utržila 658 milionů (nepsané pravidlo říká, že velkofilm by měl vydělat alespoň 2,5násobek svého rozpočtu, aby začal být výdělečný). Osmá řada Hry o trůny sice byla kritizována, ale sledovanost byla rekordní, například závěrečný díl The Iron Throne si jen v USA na televizních pustilo 13,6 milionů lidí, což byl pro HBO rekord. Když vezmete, kolik dalších lidí si seriál naladilo až při reprízách nebo mezinárodně (a tím pádem mají předplacené HBO nebo některého z jeho mezinárodních partnerů), tak Zackovo tvrzení dává smysl.

Jen pro srovnání, v případě první až páté řady vyšel jeden díl v průměru na 6 milionů dolarů, v novějších řadách se rozpočet vyšvihl k 10 milionům dolarů. Pořád jsou to ale "drobné" ve srovnání s průměrnými 40 miliony v závěrečné řadě.

Zdroj: Fatman Beyond, Financebuzz

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu