Hra o trůny: Překvapení se nekoná, premiéra osmé řady byla rekordní

Hra o trůny: Překvapení se nekoná, premiéra osmé řady byla rekordní | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 29 obrázků
Sledovanost opět poskočila.

U seriálů je běžné, že s přibývajícími řadami jim odcházející diváci. Ale je pár výjimek, u kterých můžeme sledovat opačný trend. Mezi ně patří i kultovní fantasy série HBO Hra o trůny.

Čtrnáctého dubna jsme se konečně dočkali premiéry osmé a současně závěrečné řady a určitě vás nepřekvapí to, že epizoda nazvaná jednoduše Zimohrad byla rekordní.

HBO prozradilo, že si seriál pustilo 17,4 milionů diváků, což je o 1,3 milionu více, než v případě premiéry sedmé řady. Dosavadní rekord s největším počtem diváků mělo na kontě finále sedmé řady, které sledovalo 16,9 milionů diváků a i toto číslo premiéra osmé řady překonala.

Pokud se zaměříme na údaje očištěné o diváky, kteří využili ke sledování streamovacích platforem (HBO GO, HBO NOW), popřípadě opakování, které HBO stihlo ve Spojených státech do nedělního vysílání nasadit, pak jsme na čísle 11,8 milionů lidí, zatímco premiéra sedmé řady se pyšní výsledkem 10,1 milionů diváků. Číslo 11,8 je vynikajicí, ale na zdolání finále sedmé řady nestačilo, to sledovalo živě v televizi 12,07 milionů sledujících.

Nicméně je zřejmé, že streamovací služby hrají větší a větší roli, což je jasné i z toho, že ve srovnání s premiérou sedmé řady došlo k nárůstů lidí, kteří seriál streamovali téměř dvojnásobně. (Ke streamu se zatím uchylují především ti, kteří nestihli premiéru a využili streamu namísto opakovaného vysílání nebo nahrávání. Postupně ale narůstá i množství uživatelů, kteří stream využívají jako primární zdroj).

Samozřejmě by byl zajímavý i údaj o tom, kolik lidí si první epizodu stáhlo z nelegálních zdrojů, ale toto číslo zatím není k dispozici. Ovšem seriál Game of Thrones je vyhodnocen jako jeden z těch, kteří se piráti snaží nejčastěji využít k propašování malwaru a podobných "skopičin" do počítačů nicnetušících diváků a důvod je jasný, lidé Hru o trůny "sosají" jako zběsilí.

Zdroj: ComingSoon

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu