Batwoman a Pennyworth: 1. ohlasy na dva nové DC seriály slibují jeden slušný, druhý křečovitý

Batwoman a Pennyworth: 1. ohlasy na dva nové DC seriály slibují jeden slušný, druhý křečovitý | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Nové komiksové seriály promítaly na Comic-Conu své první epizody. Jak projekty, které měly při propagaci problém získat si větší fanouškovskou základnu, obstály?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Batwoman a Pennyworth jsou novými seriály ze světa hrdinů DC, kterých se dočkáme v letošním roce. Kromě toho, že spolu obě značky sdílejí komiksovou inspiraci, mají oba seriály společnou ještě jednu věc a to sice tu, že s pomocí dosavadních trailerů si nedokázaly získat větší přízeň fanoušků. V případě Batwoman byla propagace seriálu opravdu velmi špatná, u Pennywortha to nebylo tak hrozné, avšak diváky se nepodařilo dostatečně přesvědčit, že má seriál o Batmanově komorníkovi opravdu nějaký pádný důvod ke svému vzniku.

Dnes se k nám z Comic-Conu dostaly názory kritiků, kteří viděli první epizody obou seriálů. Pojďme se tedy podívat, na čem se shodli, na čem naopak ne a zda dokázaly epizody příjemně překvapit, či nikoli.

Batwoman

Batwoman, která je součástí superhrdinského vesmíru Arrowverse, vytvořila svou promo kampaní celkem slušnou kontroverzi, když rozvířila debatu o tom, zda je její snaha o uvědomělost přínosná nebo jen křečovitě nepřirozená. Tahle debata se pak přenáší i do samotných recenzí 

Pokud bychom měli začít elementy, nad kterými panuje pozitivní shoda, tak jsou to především chválené pěstní souboje a část zápletky. V soubojích vyniká především hlavní představitelka Batwoman Ruby Rose. Zároveň se seriálu daří úspěšně představit „novou verzi“ Gothamu. Někde uprostřed pak stojí pojetí zrodu postavy. Podle některých se povedl, jiní si ovšem myslí, že šlo o určitý krok zpátky vzhledem k tomu, že postava Kate Kane/Batwoman již byla představena v loňském cross-overu Elseworlds.

A teď už větší či menší negativa.

První epizoda obsahuje několik scén, které mají ukázat, jak je seriál pokrokový v otázkách pohlaví a sexuality. Podle některých nejsou vyloženě hrozné, ale vesměs kritici píší, že jsou tyhle pasáže křečovité a vytrhávají z děje. Zároveň působí poměrně rozpačitě někteří herci, kteří se ve svých rolích zdánlivě teprve hledají, včetně hlavní záporačky Alice (Rachel Skarsten).

Pojetím pak první epizoda balancuje někde mezi tím, zda se chce brát vážně, nebo spíše s úsměvným nadhledem, což podle některých ve výsledku funguje a podle druhých je seriál zkrátka směšný ve své podivně škrobené vážnosti, která k za vlasy přitaženým (komiksově přestřeleným) událostem prostě nesedí. Nicméně je zde shoda v tom, že u dalších epizod by se hodilo tón celého seriálu trochu vyrovnat a jasněji jej vymezit.

Ve výsledku se zdá, že Batwoman určitý potenciál má, ale i přes některé lehounce nadprůměrné recenze se nedá říct, že by někoho první epizoda opravdu nadchla, a pokud seriál nechce skončit v propadlišti dějin, musí se sebou něco rychle dělat.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu