Hra o trůny: HBO se vyjádřilo k petici na přetočení 8. řady

Hra o trůny: HBO se vyjádřilo k petici na přetočení 8. řady | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
Jak televizní stanice zareagovala na požadavky rozzuřených fandů?

Osmá Hra o trůny byla bezesporu nejočekávanějším seriálem roku a alespoň po odvysílání prvních dvou epizod se zdálo, že by se tvůrcům mohlo opravdu podařit celou ságu uspokojivě zakončit. Bitva s armádou oživených mrtvol a jejich mrazivým vůdcem Night Kingem ale kromě vítězství hrdinů přinesla také tunu nespokojených fanoušků. Tahle tuna ještě několikanásobně nabyla na váze s příchodem závěrečných tří epizod a mnoha jejich kontroverzních tvůrčích rozhodnutí.

Velká část dlouholetých čtenářů knih i diváků seriálu zůstala po závěrečném díle s pachutí v ústech a dožadovala se lepšího zakončení. Byla tedy vytvořena petice za účelem přimět HBO, aby celou poslední řadu přetočilo s vyměněným tvůrčím týmem a jinými scénáři. Populární televizní stanice na požadavky fanoušků nikdy neopověděla, více než 2 měsíce po odvysílání posledního dílu ale na adresu fanoušků konečně promluvil prezident programování HBO Casey Bloys.

10 nejlepších bitev Hry o trůny
 

Ten celou kontroverzi bere pozitivně. „Mít na rukou takhle populární seriál s sebou nese opravdu málo nevýhod, ale o jedné bych věděl. Když se ho pokusíte ukončit, hodně lidí má vlastní vizi JAK ho ukončit. Petice ukazuje, že fanoušci pro seriál chovají hodně nadšení a lásky, ale [přetočit 8. řadu] opravdu nebylo něco, nad čím bychom reálně uvažovali.

Je jasné, že i kdyby HBO z nějakého důvodu přetáčet chtělo, tak by od takového nápadu zase hodně rychle upustilo z finančních důvodů. Bloys ale dále naznačil, že by ve stanici rozhodně nechtěli šlapat po práci showrunnerům Davidu Benioffovi a D. B. Weissovi. Na Hře o trůny s nimi nejspíš měli solidní pracovní vztah a nechali je seriál uzavřít, jak si sami přáli. Rozhodně taky nemáme čekat, že by špatné reakce nějak ovlivnily přípravu nového spin-offu. Vše zůstane tak, jak bylo původně v plánu.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 10

Leonardo Da Vinci | 30.07.2019 06:23
Za mě dobrý. Nemusím už stahovat po netu.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu