Recenze: Carnival Row - Amazon chce nabídnout další Hru o trůny, úplně mu to nevychází

Recenze: Carnival Row - Amazon chce nabídnout další Hru o trůny, úplně mu to nevychází | Fandíme seriálům
Amazon Prime
Zobrazit dalších 29 obrázků
Seriál natáčený v České republice není vůbec špatný, ale ještě potřebuje nějakou práci.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Streamovacích služeb přibývá a tak se jednotlivé společnosti musejí hodně ohánět, aby přilákaly předplatitele. Amazon Prime má v rukávu velké eso, chystá seriálovou adaptaci Pána prstenů, ale ještě předtím nabídl jiné zajímavé fantasy a to Carnival Row

To má velký potenciál a speciálně pro českého diváka, protože se první řada natáčela u nás. Rozhodně lákavé bylo také universum, do kterého je Carnival Row zasazeno. Odehrává se v alternativní historii, ve které se bytosti jako víly, trollové a kentauři snaží žít společně s lidmi, ale jak se dalo čekat, úplně to nefunguje. 

Carnival Row sází na dnes hodně oblíbené a tím pádem už trochu ohrané téma rasismu, což už může být pro diváka malinko únavné, nicméně se seriálu musí nechat, že se mu daří budova vcelku zajímavý svět. Bohužel v první řadě se nedozvíme zase tolik z minulosti universa, ve kterém spolu žijí "pohádkové" bytosti a lidé, ale tvůrci mají rozplánovány další tři řady (schválena je zatím druhá), tak to snad napraví.

Silnou stránkou Carnival Row je tedy působivé universum, které je sympaticky drsné, brutální a neutěšené. Přestože se tu pohybují bytosti, které známe z pohádkových příběhů, Carnival Row zrovna pohádkový není. Vraždy jsou tu na denním pořádku, víly se živí jako prostitutky, lidé samozřejmě pohrdají ostatními bytostmi a intriky a politikaření se odehrávají skoro neustále.

Hra o trůny je naším vzorem

Je toho hodně, co se děje a to je problém. První řada má osm dílů a tvůrci se do nich pokusili nacpat tolik obsahu, se kterým by si jiné seriály vystačily na nejméně tři řady. Je očividné, že filmaři chtěli nabídnout podobně komplexní podívanou, jakou je Hra o trůny (v obsazení se objeví několik herců z fantasy hitu od HBO, ale také dojde třeba na incestní vztah), takže se divák dočká spousta postav, propletených dějových linek, velkých zvratů a šokujících momentů, ale v případě Carnival Row je toho prostě moc. 

Hra o trůny v prvních řadách vysloveně nespěchala kupředu a některé příběhové linie rozplétala napříč několika řadami, Carnival Row je v tomto ohledu hrozně zběsilé a na jednu stranu je dobře, že má (minimálně v pozdějších epizodách) rychlé tempo, ale na diváka se toho valí tolik, že se v tom lehce ztratí. 

V prvních dílech se odehraje několik událostí a objeví větší množství postav, které zdánlivě nemají nic moc společného, ale v závěru první řady se ukáže, že je vše propojené. A více méně to většinou jakž takž dává smysl, byť jsou některé zápletky na hlavní dějovou linku našroubovány dost okatě a náhod je až moc. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu