Vánoce na České televizi

Vánoce na České televizi | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 32 obrázků
Představujeme vánoční, silvestrovský a novoroční program na ČT.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Příspěvek byl původně vydaný 13.11. 2019, u příležitosti Vánoc si jej připomínáme.

Jak je u České televize zvykem, ani letos nebudou diváci ochuzeni o nové pohádky. Nejslibněji vypadá pohádka Princezna a půl království v hlavní roli s Evou Josefikovou, Matoušem Rumlem a Markem Ebenem, který se vrací na televizní obrazovku v jiné než moderátorské roli po více jak dvaceti letech. Příběh pohádky zní vcelku jednoduše a namísto klasické podívané se zaměří na nečekané vyústění klasického příběhu: „Když Honza zabije draka, získá princeznu za ženu, půl království k tomu, a společně žijí šťastně až do smrti. Jenže tím příběh letošní štědrovečerní pohádky, které se ujal zkušený režisér pohádek Karel Janák, teprve začíná. Princezně se totiž obyčejný Honza nelíbí.

ČT příští rok uvede Kateřinu Velikou, Patricka Melrose či krimi Přiznání
 

Druhá pohádka Čarovný kamínek vznikla v koprodukci se slovenskou veřejnoprávní televizí. Bude se odehrávat v hlubokých lesích, kde žijí prazvláštní a pozoruhodné lesní bytosti. V příběhu s čarovným kamínkem, který dokáže spravedlivě splnit všechna přání, si zahráli Zuzana Bydžovská či Pavel Kříž. Televizní premiéru si odbyde i velkorozpočtová pohádka Marka Najbrta s názvem Čertí brko, která byla v kinech vloni v listopadu. „Čertí brko je klíčová kouzelná proprieta našeho příběhu. Je to nástroj, který zapisuje hříchy lidí, eviduje je a v okamžiku, kdy přesáhnou určitou hranici, tak dá povel k odnesení hříšníka do pekla,“ prozrazuje režisér Marek Najbrt, který do hlavních rolí obsadil Judit Bárdos, Jana Cinu a Ondřeje Vetchého.

Již po páté uvede ČT i pohádku pro sluchově hendikepované. V příběhu Kde bydlí strašidla se rolí ujali výhradně neslyšící herci a příběh je vyprávěn ve znakovém jazyce. K vánočnímu programu se vyjádřil generální ředitel ČT Petr Dvořák takto: „Česká televize připravila pro letošní Vánoce čtyři premiéry českých pohádek. Režie té štědrovečerní se ujal zkušený Karel Janák, který do hlavních rolí obsadil Evu Josefíkovou, Matouše Rumla a Marka Ebena. Ten se k naší radosti do televize vrací v nemoderátorské roli po více než dvaceti letech. Diváci uvidí v premiéře také rodinnou pohádku Čertí brko, pohádku, kterou jsme natočili spolu se slovenskou televizí, Čarovný kamínek a také pohádku Kde bydlí strašidla. Ta je natočena ve znakovém jazyce, užít si ji tak budou moci i děti se sluchovým hendikepem, ale nejen ty.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Láska nebeská

07.11.2003 | USA, Velká Británie
Komedie, Drama, Romantický
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu