Watchmen: Tvůrce na téma obří olihně a další zajímavosti

Watchmen: Tvůrce na téma obří olihně a další zajímavosti | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 13 obrázků
Kde se skrývá Adrian Veidt? Jak dlouho tam je? A jaké další zajímavosti tvůrce prozradil?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Vraťme se ale ještě na chvíli k Ozymandiovým činům. Moment s obrovitou olihní je sice ikonický, mnoho fanoušků jej ale považuje v relativně realistickém komiksu za krok přes čáru. I proto se jej Zack Snyder rozhodl ze své filmové adaptace vystřihnout. Avšak Lindelof údajně už od začátku chtěl do seriálové verze oliheň zakombinovat. Ještě před psaním scénáře prodiskutoval s producenty náročnost vizuálních efektů a moment odhalení olihně měl od počátku naplánovaný. Podle něj ho režisérka páté epizody And Steph Green zvládla na výbornou a byla prý ráda, že úkol padl zrovna na ni.

Od olihně se prý také začaly přirozeně odvíjet části příběhu. Lindelof věřil, že tak absurdní, ale zároveň katastrofická událost by za sebou zanechala obrovský počet lidí s traumatem a dal tedy vzniknout postavě Looking Glass (Tim Blake Nelson). Oliheň při dopadu vysílala psychické vlnění, z nějž téměř každý v dosahu okamžitě zešílel, Looking Glass ale tento výboj přežil, nesmírně ho poznamenal a od té doby nesundal z hlavy reflektivní ochranu před zásahy do vlastní mysli. Když se následně přidal k policii, začal ji dokonce nosit jako svou masku.

V následující epizodě nás čeká drogový výlet napříč minulostí díky droze Nostalgia. Ta je podle Lindelofa inspirovaná stejně pojmenovanou značkou parfému, jenž Veidt prodával v původním komiksu. Účinky pilulek zatím nebyly kompletně definovány, má se ale jednat o substanci, do níž je možné uložit vlastní vzpomínky a znovu si je prožít, kdykoli se vám zachce. Angela Abar (Regina King) požila celou hrst pilulek svého dědečka, což je dle dostupných informací nesmírně nebezpečné. Co se tedy bude dít dál, se dozvíme už v pondělí. Níže se můžete podívat na upoutávku k nadcházející epizodě a v galerii si prohlédnout screenshoty.

Zdroje: Collider - I, II, III

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Strážci - Watchmen

06.03.2009 | USA
Akční, Sci-Fi, Mysteriózní
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu