Hra o trůny: Reakce fanoušků Emilii Clarke zlomila srdce, aneb herci stále rozjímají nad kontroverzním závěrem série

Hra o trůny: Reakce fanoušků Emilii Clarke zlomila srdce, aneb herci stále rozjímají nad kontroverzním závěrem série | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
K tomu se podívejte na ukázky nedávno zveřejněných konceptů některých scén ze seriálu, ale také například zcela odlišnou podobu Nočního krále.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pašerák Davos byl jednou z oblíbených postav celého seriálu, která dokonce přežila až do jeho samotného konce. Ztvárnil ji herec Liam Cunningham, který nedávno dal rozhovor španělskému fanouškovskému webu Los Siete Reinos zaměřenému na Hru o trůny. V něm zmínil několik důvodů, proč podle něj bylo zakončení seriálu dobré a také skrz něj adresoval častou výtku o uspěchání děje v poslední sérii.

„Myslím, že to bylo opravdu dobré zakončení. Někteří lidé říkají, že to bylo moc krátké. Původně mělo být celkem 70 hodin, David a Dan ale přidali tři obrovské epizody, což bylo šest měsíců práce navíc oproti tomu, co měli domluvené s HBO. Takže oni tu snahu vyvinuli, ale nechtěli to natahovat. Vím, že lidé říkají, že to bylo uspěchané. Všechno je ale uspěchané. V knihách má Davos sedm synů, Bran je více magický a vrátila se v nich lady Stark,“ řekl Cunningham. Dodal, že zadaptovat vše z knih prakticky prostě není možné. „Všichni bychom umřeli věkem. Pomyslete, jak dlouho dnes trvá natáčení. Šest měsíců pro deset hodin. Nebo, jako v případě poslední řady, jeden rok na šest dílů. Issacovi (Isaac Hempstead-Wright, představitel Brana Starka) by bylo 75, kdybychom adaptovali všechno. Bylo by to nemožné,“ sdělil herec v rozhovoru.

V galerii pak ještě najdete obrázky konceptů pro podobu seriálu od designérky Deborah Riley. Jsou z její knihy The Art of Game of Thrones, která před časem vyšla. Většinu návrhů vizuálně odpovídá finální podobě realizace v seriálu, s výjimkou vzhledu Nočního krále. Ten se v návrhu výrazně liší kvůli tomu, že v době jeho namalování šlo o prvotní nákres, k němuž navíc nikde v knihách nebyla žádná předloha, kterou by se autoři mohli inspirovat.

Zdroje: Daily Telegraph, Los Siete Reinos, foto: HBO, Vanity Fair

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu