Seriálový týden: Netflix lákal novou fantasy, HBO přitahuje hlavně klasikou

Seriálový týden: Netflix lákal novou fantasy, HBO přitahuje hlavně klasikou | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 27 obrázků
Do statistik Netflixu promluvil koronavirus a nový fantasy seriál, zatímco diváci HBO své oblíbence mění jen minimálně.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V kinech se toho pořád moc neděje, tak se pojďme podívat na to, jak vypadal seriálový týden na dvou největších streamovacích službách v Česku.

Netflix

1. Láska je slepá (Love is Blind)
2. Sexuální výchova (Sex Education)
3. Mimi šéf: Zpátky ve hře (The Boss Baby: Back in Business
4. Zaklínač (The Witcher)
5. Elita (Elite)
6. Půjčovna masa (Altered Carbon)
7. Globální pandemie (Pandemic: How to Prevent an Outbreak)
8. Dopis pro krále (The Letter for the King)
9. Orange Is the New Black
10.-11. I Am Not Okay with This
10.-11. Riverdale

Desítka nejpopulárnějších seriálů se oproti minulému týdnu sice nezměnila nějak razantně, ale přece. Pořád platí, že nezpochybnitelně dominuje reality show Love is Blind, na rozdíl od minulého týdne však žebříčku nekraluje bez ztráty koruny. V neděli ji totiž na trůnu nejsledovanějšího pořadu dne nahradila nová fantasy Dopis pro krále, která se sice v celkovém týdenním součtu dostala pouze na osmé místo, dostupná však v tu chvíli byla jen dva dny. Start má tedy solidní, přestože se k seriálu zatím recenze vyjadřují spíše skepticky. Mnoho diváků dost možná navnadil fakt, že se seriál částečně natáčel i v našich končinách. Od premiéry poslední podobně velké fantasy záležitosti v podobě Zaklínače navíc uběhly už dlouhé čtyři měsíce a každý nový přírůstek žánru si najde své příznivce. Zda seriálu popularita vydrží, uvidíme příští týden. Troufnul bych si tipovat, že se o něm v neděli budeme bavit jako o členovi nejlepší trojky.

Top 7 seriálových premiér měsíce března
 

Když už je řeč o Zaklínači, ten si oproti minulému přehledu polepšil o celé dvě místa, což jenom svědčí o jeho skvělé výdrži mezi diváky. To samé pak patří i o Sexuální výchově, která se hlavně mezi dospívající generací stále těší obrovské popularitě. Kromě toho se v aktuální situaci hodí každý seriál, který se nebere tak úplně vážně a na obrazovky přináší odlehčenou a nevinnou atmosféru.

Panující pandemie koronaviru a s ní spojená povinná karanténa se celkově zvládly podepsat pod aktuální žebříček. Jasně to dokazuje umístění dokumentární série Globální pandemie, která ukazuje snahy lidí z mnoha odvětví zabránit další globální nákaze, a která pro Netflix nemohla přijít ve vhodnější době. Čeští rodiče se pak očividně perou s karanténou i za pomoci Mimi šéfa, dva roky starého seriálu založeného na populárním animovaném filmu z roku 2017.

Novým přírůstkem do žebříčku je klasika ve formě Orange Is The New Black, která patří mezi stálice Netflixu už celých sedm let. A několik měsíců po poslední epizodě se k ní očividně mnoho diváků rádo vrací znovu. V popularitě naopak ve velkém klesly I Am Not Okay with This a Riverdale, které cílí hlavně na náctileté. A ti dost možná přešli k Elitě,  která je podobného zaměření, ale čerstvější.

A co by mohlo promluvit do příštího žebříčku? Jak už bylo zmíněno, na popularitě by solidně mohl nabrat Dopis pro krále a umístit se na stupních vítězů, ne-li na samotném vrcholu. V pátek si pak odbyde premiéru třetí sezóna vydařeného krimi dramatu Ozark, která by také mohla pořadím docela zamíchat.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu