Seriálový týden: Netflix lákal novou fantasy, HBO přitahuje hlavně klasikou

Seriálový týden: Netflix lákal novou fantasy, HBO přitahuje hlavně klasikou | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 27 obrázků
Do statistik Netflixu promluvil koronavirus a nový fantasy seriál, zatímco diváci HBO své oblíbence mění jen minimálně.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2


HBO

1. Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
2. Taková moderní rodinka (Modern Family)
3. Malý Sheldon (Young Sheldon)
4. Hra o trůny (Game of Thrones)
5. Outsider (The Outsider)
6. Westworld
7. Průměrňákovi (The Middle)
8. Živí mrtví (The Walking Dead)
9. Sex ve městě (Sex and the City)
10. Protiúder (Strike Back)

Zatímco jsme se u Netflixu dočkali alespoň nějakých změn, žebříček HBO se v tomto ohledu drží velice při zemi. V top desítce se za poslední týden totiž objevil pouze jeden nový kousek, který však, jak je u nejsledovanějších seriálů HBO prozatím zvykem, opět není žádným novým projektem. Jedná se o téměř dvacet let starou klasiku v podobě Sexu ve městě. Ten potvrzuje vysokou popularitu, které se na HBO těší starší nebo dlouho běžící komediálně střižené seriály. Do této škatulky spolu se Sexem ve městě alespoň částečně zapadá hned polovina příček, a to sice Teorie velkého třesku, Taková moderní rodinka, Malý Sheldon a Průměrňákovi. A vypadá to, že tento trend bude trvat ještě dlouhou dobu dopředu. Na tom ale samozřejmě není nic špatného, v současné nelehké situaci je přece jenom mnohdy příjemnější zasmát se u tradiční klasiky, než hluboce přemýšlet u dramatičtějších novinek.

První dojmy: Westworld se ve 3. řadě vrací se vší parádou
 

Právě je asi nejlépe prezentuje výborný Westworld, který přišel po dvou letech s novou řadou. Ta je zatím hodnocená snad ještě lépe, než ty předchozí, avšak k lepšímu umístění to prostě nepomáhá. Seriál si oproti minulému týdnu, který fanoušci nejspíše trávili hlavně připomínáním si předešlých řad, polepšil pouze o jedinou příčku. To sice nutně neznamená, že by měla třetí řada malou sledovanost (konkrétní čísla uváděna nejsou), přesto můžeme spekuloat, že si HBO slibuje od drahé vlajkové lodi lepší výkon (ostatně, kdykoliv na vás v současnosti vyskočí reklama na HBO Go, vévodí jí právě Westworld). Uvidíme, jak to bude vypadat v příštích týdnech.

Celkově se aktuální desítka jednoduše nijak extrémně nezměnila. Polepšují si Hra o trůny s Malým Sheldonem a Průměrňákovými, lehce naopak spadli Živí mrtví a Outsider.  Diváci HBO jsou jednoduše velice konzistentní a nepřinášejí moc velká překvapení. 

Tím jediným je nejspíše to, jak málo nalákala české diváky nová minisérie Spiknutí proti Americe (The Plot Against America). Ta sice neoplývá žádnými hvězdnými jmény, na druhou stranu alespoň v trailerech vypadala velice zajímavě a podle reakcí kritiků by se mělo jednat o další skvělou podívanou. Ani to však tuzemské obecenstvo nedokázalo přesvědčit, seriál o alternativní verzi USA ovládaných fašismem je tudíž rád, že se dostal do první padesátky.

Zdroje: HBO, Netflix (průměr z denních přehledů)

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu