Quibi: Zvláštní streamovací služba pouze pro telefony se blíží. Seznamte se.

Quibi: Zvláštní streamovací služba pouze pro telefony se blíží. Seznamte se. | Fandíme seriálům
Quibi
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co o nové streamovací platformě řekl její tvůrce?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Již 6. dubna bude ve Spojených státech spuštěna nová streamovací platforma nazvaná Quibi. Ta bude určená výhradně pro chytré telefony s Androidem nebo iOS a veškerý její obsah bude dělaný na míru přehrávání na chytrém telefonu. Dalším specifikem je, že se služba zaměřuje na krátká videa, tedy na filmy rozdělené na části, popřípadě na seriály s délkou epizod kolem deseti minut. Rozhovor o nové službě poskytl pro server Deadline její zakladatel Jeffrey Katzenberg, bývalý člen správní rady u Disneyho a spoluzakladatel společnosti Dreamworks.

Most Dangerous Game: Liam Hemsworth a Christoph Waltz v boji o život
 

„Není to dělané pro televizi, je to unikátně pro telefon. Technologie, kterou jsme vytvořili a patentovali dělá sledování na telefonu něčím úžasným. Je to velmi speciální.“ Katzenberg dále vysvětluje, že Quibi nepůjde cestou Netflixu a jiných streamovacích platforem, které vyrábějí vlastní originální obsah. „Jsme platforma. Nejsme produkční studio. Výborně spolupracujeme s jinými skvělými médii, zábavními společnostmi a jinými nezávislými tvůrci. Já je vnímám jako dodavatele obsahu, soutěžit s nimi zatím nebudeme.“

Pro mnoho filmových tvůrců a herců je Quibi příležitost, jak vyzkoušet nový formát. Mezi prvními seriály, které se na platformě objeví, bude akční thriller Most Dangerous Game Liamem Hemsworthem a Christophem Waltzem. Všech dvanáct epizod první série bude mít stopáž okolo desíti až patnácti minut. Podobnou cestou by se měly vydat i jiné projekty, které budou na Quibi k dostání.

Právě Most Dangerous Game bude k dispozici v kategorii „Movies in Chapter“, tedy filmy na kapitoly. Seriál tak při sečtení stopáže jednotlivých epizod vydá dohromady za jeden dvouhodinový film, který si diváci budou moci vychutnat třeba v hromadné dopravě nebo na lavičce v parku. Svůj příspěvek do knihovny obsahu na Quibi chystá i Steven Spielberg, který se svým týmem vyvinul novou technologii, kterou hodlá použít při natáčení hororového projektu, a která vám dovolí se na seriál dívat pouze v noci během tmy. Jak ale Katzenberg naznačuje, tohoto projektu se jen tak brzy nedočkáme.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu