Seriálový týden: Dokument o Michaelu Jordanovi se stal nejsledovanějším seriálem na českém Netflixu

Seriálový týden: Dokument o Michaelu Jordanovi se stal nejsledovanějším seriálem na českém Netflixu | Fandíme seriálům
ESPN
Zobrazit dalších 14 obrázků
Dlouho kralující Too Hot to Handle bylo svrženo ze svého trůnu. Na HBO mezitím slaví úspěch pátá řada Klonových válek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejsledovanější seriály Netflixu za poslední týden:

  1. Poslední představení (The Last Dance)
  2. Papírový dům (Money Heist)
  3. Too Hot to Handle
  4. White Lines
  5. Rick a Morty (Rick and Morty)
  6. Smrt nás spojí (Dead to Me)
  7. Lucifer
  8. Mimi šéf: Zpátky ve hře (The Boss Baby: Back in Business)
  9. History 101
  10. Selling Sunset

V posledních týdnech se oproti dřívějšku seznam nejsledovanějších seriálů na českém streaming mohl zdát spíše nezajímavým a chudším na změny. Tento týden však jak u Netflixu, tak dokonce i u HBO, je tentokrát novinek spousta. Pojďme si shrnout ty nejdůležitější.

U Netflixu je největší změna jasná na první pohled - neskutečně úspěšná vztahová reality show Too Hot to Handle se téměř po měsíci, co celému žebříčku naprosto suverénně každý den vládla, propadla až na třetí místo. Předběhl ji tedy jak oblíbený Papírový dům, který si stabilní pozici drží už po mnoho týdnů, tak především basketbalové Poslední představení. Dokumentární seriál se v desítce rovněž stabilně držel poměrně dlouhou dobu, až teď se však vyhoupl do čela. Důvod je jednoduchý - před týdnem se premiéry dočkaly poslední dvě epizody, na které se pochopitelně vrhly davy nedočkavých diváků.

Seriálový týden: Fenomén Papírový dům vládne českému Netflixu všemi možnými způsoby
 

Celkově se pak tento týden můžeme bavit o vzrůstající popularitě dokumentárního formátu. Kromě Posledního představení si totiž nově velkou oblibu a sledovanost na konto může připsat i další dokumentární série, History 101. Ta v každém z deseti dílů prozkoumává do hloubky historii vybraného tématu, od fast foodů až po genetiku. V tomto případě se pak jedná o tradičnější přístup k celému žánru, kdy se série skládá především z archivních  záběrů a také různých grafik. A přestože se ve své podstatě zdaleka nejedná o nic revolučního, diváci si očividně dějiny rádi připomenou.

Dokumenty však samozřejmě nejsou mezi českými diváky jediným oblíbeným formátem. Velké popularitě se stále těší také reality shows, a to i přestože zmíněnému Too Hot to Handle sledovanost klesá. Ke konci týdne se totiž navíc ukázala i druhá řada pořadu Selling Sunset, ve kterém realitní makléři prodávají luxusní nemovitosti v Los Angeles. Znovu se nejedná o nic extrémně nového, tento typ reality show byl však vždy velice oblíbený.

Zbytek výčtu se pak víceméně drží při starém, přesto se však nějaké změny najdou. Velký skok kupředu aktuálně zaznamenalo mysteriózní drama White Lines, které má na starost autor Papírového domu, Álex Pina. Lehký pokles naopak potkal komediální drama Smrt nás spojí a také komiksového Lucifera. Právě ten se pak zejména ke konci týdne začal pomalu propadávat na samotný konec žebříčku, tak uvidíme, jak si povede v dalších týdnech.

Příští týden Netflix přijde s novou konkurencí v podobě hned dvou očekávaných vysokoprofilových projektů. Tím prvním je postapokalyptická Ledová archa (Snowpiercer), která adaptuje populární komiksovou a také filmovou předlohu. Naprosto odlišnou podívanou pak 29. 5. přinesou Jednotky vesmírného nasazení (Space Force), zcela originální satirická komedie od tvůrců legendárního amerického Kanclu, která navíc láká na neskutečně našlapané obsazení v čele se Stevem Carellem, Lisou Kudrow a Johnem Malkovichem. Oba dva projekty vypadají na první pohled nadějně, tak si k nim třeba najdou cestu i čeští diváci. Přece jenom se jedná o jedny z největších květnových premiér.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu