Anatomy of a Scandal: Netflix chystá psychologický thriller o sexuálním politickém skandálu

Anatomy of a Scandal: Netflix chystá psychologický thriller o sexuálním politickém skandálu | Fandíme seriálům
Sarah Vaughan
Zobrazit další 2 obrázky
Netflix chystá ambiciózní minisérii dle slavné předlohy, kterou zadaptuje tvůrce Sedmilhářek.

Tvůrce Sedmilhářek David E. Kelley a showrunnerka seriálu Domek z karet Melissa James Gibson připravují pro Netflix šestidílnou minisérii Anatomy of a Scandal. Série vychází ze stejnojmenného románu Sarah Vaughan, který vyšel před dvěma lety i u nás. Netflix chystaný titul popisuje jako štiplavou a napínavou sérii o sexuálním skandálu v řadách britské politické elity. Všech šest epizod natočí režisérka S.J. Clarkson, která pracovala na seriálech jako Dexter, Banshee či Marvel's The Defenders.

Proč? 13x proto: Trailer na závěrečnou řadu slibuje provalit všechna tajemství
 

Román je částečně soudním thrillerem a zčásti psychologickým dramatem. Příběh se soustředí na Sophii, jejího manžela Jamese, který je ministrem vnitra a čelí obvinění z ohavného zločinu, a právničky Kate, jež stojí na straně obžaloby. Skandál přiměje Sophii přehodnotit její manželství a Kate je nucena čelit svým démonům z minulosti.

Kompletní knižní synopse zní následovně: „Je možné, že ani po dvanácti letech manželství o svém partnerovi nevíte vše? Sophiin manžel James je milující otec, pohledný muž a veřejně známá osobnost. A přesto je obviněn z hrozného zločinu. Sophie je přesvědčena, že je nevinný, a zoufale se snaží zachránit svoji rodinu. Kate je právnička stojící na straně obžaloby — zkušená profesionálka, která ví, že u soudu vítězí ten, kdo předloží pádnější argumenty. Přesto vždy pátrá po pravdě. Je si jistá, že James je vinen, a hodlá se zasadit o to, aby za své zločiny zaplatil. Kdo má pravdu? Sophie, nebo Kate? A řídí se i něčím jiným než instinktem a osobními zkušenostmi? Sophie navzdory svému privilegovanému původu dobře ví, že její krásný život není nedotknutelný. Uvědomuje si to už od doby, kdy se s Jamesem v Oxfordu poznali a ona zjistila, jak snadno se potěšení může zvrhnout v tragédii.

David E. Kelley a Melissa James Gibson slouží jako showrunneři, scenáristi a výkonní producenti projektu. Mezi další producenty se řadí režisérka S.J. Clarkson a producentka Liza Chasin (Baby Driver). Minisérie se bude kompletně natáčet ve Velké Británii. Kdo si v Anatomii skandálu zahraje zatím není zřejmé. O dalších novinkách vás budeme průběžně informovat.

Zdroj: Variety, Databáze knih

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu