Ztraceni: Kdy tvůrci přišli se závěrem seriálu a kdy jej původně chtěli ukončit

Ztraceni: Kdy tvůrci přišli se závěrem seriálu a kdy jej původně chtěli ukončit | Fandíme seriálům
ABC
Zobrazit dalších 16 obrázků
Televize chtěla po tvůrcích dokonce 10 sérií, nakonec jich bylo šest. Sami tvůrci jich však původně chtěli ještě daleko méně.

Zrovna jsme vám představili náš žebříček seriálů, jejichž konce vytočily diváky doběla. Jeden z nejvíce polarizujících konců má rozhodně seriál Ztraceni (Lost) od tvůrce Damona Lindelofa. Příběh se napříč šesti sériemi stále více komplikoval, diváci měli nové a nové otázky a odpovědí přicházelo ukrutně málo. Seriál se rozloučil se záběrem na umírajícího Jacka (Matthew Fox) a to bylo vše. Rozhodli se tvůrci takto seriál ukončit až při psaní pozdějších sérií, nebo to měli naplánované předem? Damon Lindelof se podělil o odpovědi.

„Spoustu věcí jsme věděli už při začátcích tvorby seriálu. Ukončit seriál Jackovou smrtí byla jedna z nich. To je konec jeho příběhu. První záběr seriálu je otevření jeho očí, v posledním záběru oči zavře. To je symetrie, která se nám opravdu líbila. Protože jsou Ztraceni seriál, který se vyžívá v nelineárním vyprávění a rád skáče v čase, začali jsme si libovat v představě, že bychom určitým způsobem ukázali Jackovo posmrtný příběh ještě před jeho smrtí. Byl by to trojský kůň uprostřed seriálu, ale jak bychom ho schovali? Jak bychom ale mohli dát divákům to, co jsme si mysleli, že od pilotního dílu chtějí, odpověď na otázku, zda jsou postavy v očistci. Jsou všechny postavy po smrti? Věřím tomu, že když vám někdo položí otázku, říká vám, jak to on sám chce,“ objasňuje hlavní tvůrce seriálu.

Lindelof prozradil další zajímavost, která se týká plánované délky seriálu. Ne vždy si totiž sedne ruku v ruce vize autora a vize studia. „Měli jsme všechny ty zajímavé záhady a říkali jsme si, co chceme prozradit do konce první série, co na konci série druhé a chtěli jsme seriál po konci třetí série uzavřít. To byl původní plán, ale studio o něm nechtělo ani slyšet. Říkali, jak je těžké vytvořit seriál, který lidi zaujme. Když lidi seriál zaujme, tak se neukončuje. Proč bychom to prý chtěli dělat,“ vysvětluje Lindelof. Studio přišlo s požadavkem na deset sérií, ale Lindelof to okamžitě zamítl. Po opakovaných jednáních se studiem se dohodli na šesti sériích.

Chtěli byste Ztraceny kratší, či naopak delší? A jak se vůbec líbil konec seriálu vám? V galerii naleznete řádku zábavných fotek ze zákulisí natáčení.

Zdroje: Collider I, Collider II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Archanděl | 02.01.2024 10:37
Alternativní linie v šesté serii byl ve skutečnosti očistec. V posledních deseti minutách je to naprosto jasné z rozhovoru Jacka a jeho otce. Společně pak odešli do nebe, proto bylo třeba aby se všichni rozpomněli a šli spolu. Události se na ostrově staly. Po Jackovi byl Jacobem Hurley a po něm Walt (viz. krátká epizoda po konci seriálu s názvem: Nový muž ve vedení).
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu