Proč jsou vlastně Simpsonovi žlutí

Proč jsou vlastně Simpsonovi žlutí | Fandíme seriálům
20th Television
Zobrazit dalších 8 obrázků
Dva z důvodů možná znáte, showrunner Mike Reiss ovšem nedávno odhalil další, pravděpodobně ten nejzajímavější.

Animovaný seriál Simpsonovi už není zdaleka takový celosvětový fenomén jako kdysi. Kvalita jde bohužel z kopce, jeho popkulturní status mu ovšem nemůžeme upřít. Naprosto legendární rodinku žlutých postaviček, kterou zná prostě každý. Důvodů, proč právě Simpsonovi si zamilovalo tolik diváků, je hned několik. Ať už jde o skvělé epizodické příběhy plné nápadů, vtipné dialogy, či úžasné postavy. Svou roli jistě hraje i vizuální stylizace, žlutá barvička propůjčila postavám unikátní vzhled. Proč tvůrci zvolili právě žlutou?

Již dříve tvůrce seriálu Matt Groening prozradil, že jedním z důvodů je čistě unikátnost. „Žlutá pleť? Proč? Pokud budete rychle přepínat kanály zjistíte, že v televizi není nic, co vypadá jako Simsponovi, podařilo se nám vyniknout.“ V tom má Matt určitě pravdu, ale rozhodně nejde o jediný důvod. S dalším důvodem přišli samotní animátoři. Žlutá je nejvíce poutavá barva, díky tomu, že světlejší barvy odrážejí více světla a stimulují oko.

Nedávno ovšem showrunner Mike Reiss přidal další důležitou poznámku. Simpsonovi se kromě své barvy odlišují tím, že nemají normální vlasy a vlasovou linii. Neexistuje linie, která odděluje jejich pokožku od vlasů. Proto animátoři zvolili žlutou, je to „trochu barva kůže“ a „trochu barva vlasů“. Ve finále za volbou barvy budou stát všechny výše zmíněné důvody dohromady. Čas ukázal, že šlo o výborný nápad, který rodince pomohl ke slávě. V galerii se můžete podívat na účesy postav ze Simpsonových.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu