The Luminaries: Mystérium kolem zlaté horečky s Evou Green v hlavní roli

The Luminaries: Mystérium kolem zlaté horečky s Evou Green v hlavní roli | Fandíme seriálům
BBC/Starz
Zobrazit dalších 15 obrázků
Adaptace oceňovaného románu láká na vraždy, intriky a tajemnou atmosféru během zlaté horečky na Novém Zélandu.

Stanice Starz se pochlubilo novým oficiálním trailerem na mysteriózní dramatickou sérii The Luminaries. V hlavních rolích se představí Eva Green (Penny Dreadful, Casino Royale), Himesh Patel (Yesterday, Tenet) a Eve Hewson (Most špiónů, Motýlek). Příběh nás zavede na Nový Zéland roku 1866, kde prospektor Walter Moody při hledání zlatých nalezišť zabloudí do odlehlé komunity na západním pobřeží, v níž se dějí nevysvětlitelné věci.  

The Luminaries adaptují oceňovaný román z roku 2016 od autorky Eleanor Catton. V Česku si knihu můžete přečíst pod názvem Nebeská tělesa. Děj se zaměřuje na touhu dvanácti mužů vyřešit sérii záhadných vražd, které se v okolí poslední dobou udály. Příběh je poháněný řadou děsuplných událostí odehrávajících se v obskurních kulisách. Máme zde opiové doupě, zdrogovanou kurtizánu, přízračnou loď duchů, mrtvého opilce, ztracený poklad a jeden mladý muž se nevysvětlitelně a beze stopy propadl pod zem. V epicentru dění stojí Lydia Wells (Eva Green), vdova po zavražděném muži, zmizelý Emery Staines (Himesh Patel) a prostitutka Anna Wetherell, které se pokusila o sebevraždu.

Autorka knihy výborně pracuje s rozdílnými perspektivami a každému z dvanácti protagonistů přisuzuje jedno ze znamení zvěrokruhu, přičemž symbolika nebeského kruhu má tvořit páteř vyprávění.

The Luminaries si již odbyli svou premiéru už před časem na BBC, teď se začínají šířit na další mezinárodní odbytiště, tak uvidíme, zda dojde i na nás. Dosavadní ohlasy jsou spíše smíšené.

Zdroj: EW, Databáze knih

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu