Aktuální přehled obnovených i zrušených seriálů a nově oznámených premiér

Aktuální přehled obnovených i zrušených seriálů a nově oznámených premiér | Fandíme seriálům
HBO, Netflix, Amazon, FX, The CW
Zobrazit dalších 23 obrázků
Stanice a streamovací služby informují o obnovených a zrušených seriálech, zde najdete aktuální informace pohromadě na jednom místě.

Od počátku letošního roku televizní stanice a streamovací služby houfně informují o obnovených i zrušených seriálech a odhalují data premiér nespočtu sérií. V tomto přehledu vám nejprve představíme seznam obnovených a zrušených seriálů a následně se zaměříme na nově oznámená data seriálových premiér, které nás během následujících měsíců čekají.

Netflix slaví 200 milionů zákazníků, chce se věnovat hlavně těm mezinárodním
 

Obnovené seriály

Nejprve si projdeme ty pozitivnější novinky. Druhých sezón se dočkají špionážní drama Teherán od Apple TV+, hraná adaptace dětské série Winx Club pojmenovaná Winx Sága: Osud od Netflixu, japonský sci-fi thriller Alice in Borderland rovněž od Netflixu a komedie Saved by the Bell od streamovací služby Peacock. Druhá řada byla potvrzena i pro kriminální komedii The Offenders od komika a herce Stephena Merchanta. První série se ještě ani nezačala natáčet, ale již nyní Amazon potvrdil druhou sezónu.

Netflix
Fate: The Winx Saga

Třetí řady se dočká jak dokumentární hororová série Eli Roth: Historie hororu, tak komedie Mistr amatér a hororová antologie Creepshow od služby Shudder. Stanice TNT obnovila kriminální drama Animal Kingdom pro šestou sezónu, která zároveň seriál ukončí. Nadcházející pátá série by měla dorazit během letošního léta. Netflix oznámil čtvrtou a poslední řadu pro komedii Drsná čtvrť. Dále byla potvrzena pátá série pro komediální krimi drama Search Party, šestá sezóna pro drama Queen Sugar a devátá řada pro krimi Černá listina.

Souhrnné obnovení seriálů oznámila stanice The CW. Další řady byly potvrzeny pro série The Flash (8. řada), Riverdale (6. série), DC’s Legends of Tomorrow (7. sezóna), Fotbalový talent (4. řada), Čarodějky (4. sezóna), Odkaz (4. série), In the Dark (4. sezóna), Roswell, New Mexico (4. řada), Batwoman (3. série), Nancy Drew (3. řada) a Dynastie (5. sezóna). CW dále prodloužila dvě právě běžící novinky. První řada Superman & Lois byla prodloužena o dvě dodatečné epizody na celkových patnáct dílů a reinkarnovaný Walker byl rozšířen o pět epizod na celkových patnáct. Druhé řady pro obě novinky zatím potvrzeny nebyly, ale dodatečné díly napovídají, že minimálně druhých sérií se oba seriály dočkají.

CW
Walker

Zrušené seriály

Po první řadě byla ukončena reality-show pro pejskaře The Pack, hororová komedie Truth SeekersNickem Frostem a Simonem Peggem a drama Trickster. Stanice HBO oznámila, že nadcházející páté série romantické komedie Nesvá bude současně poslední sérií. Snad tvůrci s rozhodnutím stanice dopředu počítali a pátá řada přinese divákům uspokojivý konec. Smutné zprávy čekají i na fanoušky komedie Brooklyn 99, neboť stanice NBC rozhodla, že nadcházející osmá série seriál ukončí. Osmá sezóna bude konečnou i pro sitkom Máma. Úplně poslední díl si odbyde premiéru 6. 5. Nedávno byly zrušeny i seriály Wynonna Earp a reboot antologie Zóna soumraku.

Vloni stanice FX oznámila přípravy na kriminálním thrilleru Redeemer, v němž by se po první sérii Temného případu opět sešel tvůrce Nic Pizzolatto s Matthew McConaugheym. Bohužel FX před nedávnem informovala o zrušení projektu. Fanoušci Temného případu, ale mají alespoň stále naději, že další řada v nějaké podobě vznikne na HBO.

HBO
Matthew McConaughey (Temný případ)

Seznam nedávno oznámených premiér

7. 3. Hodný holky – 4. řada (NBC)

11. 3. Cake – 4. série (FX)

16. 3. Zákon gangu: Mayové – 3. řada (FX)

22. 3. Rodiče – 2. sezóna (FX)

1. 4. Manifest – 3. série (NBC)

1. 4. Law & Order: Organized Crime – 1. řada (NBC)

7. 4. Kung Fu – 1. řada (The CW)

2. 5. Legends of Tomorrow – 6. série (The CW)

14. 6. The Republic of Sarah – 1. řada (The CW)

Léto 2021 – Stargirl – 2. sezóna (The CW)

CW
Stargirl

Oznámení o natáčení a přípravách

Nespočet seriálů bylo vloni přerušeno z důvodu pandemické situace a mnoho z nich stále ještě neodstartovalo natáčení. Jedním z takových je i černohumorný Barry pojednávající o nájemném zabijákovi s duší herce, jehož v prvních dvou sériích bravurně ztvárnil Bill Hader. HBO nemá v plánu se seriálem v blízké době končit, a tak tvůrci mají zatím volné pole působnosti, což se projevilo v dopsání scénáře nejenom ke třetí sezóně, ale rovnou i ke čtvrté řadě. Bill Hader se nechal slyšet, že obě další řady jsou již po stránce scénáře hotové a že štáb pouze čeká na to, až se bude moci začít točit. Fanoušci by se tak třetí řady mohli dočkat ještě do konce letošního roku.

Před pár dny odstartovalo natáčení třetí sezóny drsné komiksovky The Boys. Třetí série bude mít stejně jako předchozí řady osm epizod. Zda Amazon stihne premiéru ještě letos na podzim, jako tomu bylo loni v případě druhé řady, není jasné. Produkce odstartovala i v případě čtvrté série oceňované dramedy The Marvelous Mrs. Maisel. V tomto případě předpokládám, že Amazon stihne prosincovou premiéru jako tomu bylo u předešlých dvou řad.

Amazon Prime
The Boys

Nejasno o letošním datu premiéry je i v případě syrového dramatu Euforie se Zendayou v hlavní roli. Tvůrce seriálu Sam Levinson konstatoval, že se by se druhá řada mohla začít natáčet během jara s cílem uvést alespoň část epizod druhé řady před koncem letošního roku. Bude tedy záležet na tom, jak se bude vyvíjet koronavirová situace v následujících měsících a zda opět nedojde k přerušení natáčení. 

Ve vánoční datum premiéry mohou doufat fanoušci kostýmní romantické dobovky Bridgertonovi. Romantickou sérii uvedl Netflix během Vánoc a okamžitě se stal ze seriálu enormní hit. Streamovací gigant dlouho neotálel a vmžiku oznámil druhou řadu. Kdy se začne natáčet pokračování zatím není zřejmé, ale představitel Anthonyho Jonathan Bailey doufá, že by se premiéra druhé řady mohla stihnout během letošních vánočních svátků. Produkce druhé série by měla začít na jaře.

Nakonec přinášíme novinky k seriálovému nástupci Karate Kida s názvem Cobra Kai. Třetí řada vznikla pod taktovkou Netflixu a byla uvedena letos na Nový rok. Netflix již před premiérou potvrdil čtvrtou sezónu a nyní tvůrci Josh Heald, Jon Hurwitz a Hayden Schlossberg oznámili, že mají napsaný scénář k většině epizod nadcházející řady. Dále uvedli, že by vyjma hlavní série rádi představili i spin-offy ke Cobra Kai. O jakých postavách by spin-offy mohly být a zda o ně má Netflix zájem není jasné.

Zdroj: TV Line I, II, III, IV, V, VI, Deadline I, II, III, IV, V, VI, VII, Slashfilm I, II, ComingSoon I, II, III, IV, Variety I, II, III, Screenrant I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII

Foto: HBO, Netflix, Amazon, FX, The CW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Karate Kid

22.06.1984 | USA
Drama
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu