Hra o trůny: HBO rozpracovalo další tři seriály z oblíbeného fantasy světa

Hra o trůny: HBO rozpracovalo další tři seriály z oblíbeného fantasy světa | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 6 obrázků
Mořeplavectví v Západozemí, spodina v Králově přístavišti či bájný zrod království Dorne.

Hra o trůny je pro HBO klíčovou značkou. Dle dostupných informací po jejím ukončení klesl počet předplatitelů prémiové služby na polovinu! Nepřekvapí tedy, že společnost urychleně začala chystat další epické fantasy seriály zasazené do fiktivního světa George R.R. Martina. Postupně se během let chystalo zhruba pět různých projektů (o kterých víme), jež postupně zmizely ze scény. Ale nahradily je jiné. Nejprve se začal chystat seriál o minulosti rodu Targaryenů nazvaný House of Dragon. Posléze jsme se dozvěděli o přípravách série na motivy Příběhů Dunka a Egga a animovaného seriálu pro dospělé. To byl ale jen vrcholek ledovce. Server Deadline hlásí, že ve scenáristické líhni se klubají další tři náměty.

První je označován jako The 9 Voayges (9 plaveb) a pojednává o objevitelských plavbách, které podnikl Corlys Velaryon na palubě lodi Mořský had. Velaryon navštívil Pentos, Dračí kámen, objel jižní pobřeží Západozemí, cestoval do Lysu, Tyroshu a Myru. Dostal se do bájných zemí Yi Ti a Leng, jejichž bohatství bylo oproti rodu Velaryonů dvojnásobné. Na palubě lodi Ledový vlk se také vydal na sever, kde hledal cestu kolem Západozemí, ale našel pouze zamrzlé moře a ledovce velké jako hory. Tento projekt by měl být ze všech tří nejvíc rozpracovaný a společně s Martinem jej připravuje Bruno Heller, tvůrce Říma či Gothamu, jenž byl se značkou spojován už před pár týdny.

Postava Corlyse Velaryona vystupuje v sérii House of Dragon. Velaryon je známý také jako Mořský had, má valyrijskou krev, jeho rod je starý jako Targaryeni, je nejslavnějším mořeplavcem v historii Západozemí, z Velaryonů vybudoval mocný rod, který bohatší než Lannisterové a má největší námořnictvo světa. Během občanské války o nadvládu nad Západozemím se stal pobočníkem královny Rhaenyry Targaryen. V House of Dragon jej hraje Steve Toussaint. Nevíme, zda má Toussaint vystupovat i v novém seriálu, nebo se máme potkat s nějakou jeho mladší verzí.

Další projekt je zasazený do čtvrti Králova přístaviště Flea Bottom (Bleší zadek). To je chudinský slum plný křivolakých úzkých uliček, kam nedopadá mnoho světla, a kde najdete zapáchající koželužny, nemravné bordely a pivem ulepené hospody. Do čtvrti jsme se podívali několikrát během původního seriálu Hra o trůny. Schovávala se tam Arya po svém útěku, pocházejí z ní ser Davos, Gendry nebo prostitutka Armeca.

Poslední námět, který je interně v rámci HBO vyvíjený, se točí kolem deseti tisíc lodí. Podle legendy zhruba před tisíci lety na zhruba deseti tisících lodí uprchl národ Rhoynarů z Essosu, kde byl poražený valyrijskou civilizací během druhého války o koření. Rhoynaři migrovali do Dornu, kde královna Nymeria spojila sňatkem svůj rod s rodem Martellů a posílený rod získal nadvládu nad celým Dornem. Arya po královně pojmenovala svého zlovkla.

Vypadá to, že ke druhým dvěma seriálům zatím nejsou připojeni žádní scenáristé. Obecně potom platí, že v tuhle chvíli jde skutečně jen o zárodky nápadů a nikde není řečeno, že ze kteréhokoliv z nich nakonec skutečně vzejde seriál.

Foto: HBO

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu