Star Wars: Ujme se Sebastian Stan role Luka Skywalkera?

Star Wars: Ujme se Sebastian Stan role Luka Skywalkera? | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Budoucnost jednoho z hlavních hrdinů značky je nejistá.

Článek obsahuje spoilery ke 2. řadě seriálu The Mandalorian.

Když do kin poprvé dorazily Hvězdné války, na plátna přinesly mimo jiné dodnes ikonickou skupinu hlavních postav. Především k ústřední trojici protagonistů pak neodmyslitelně přirostli i jejich herečtí představitelé. Premiéra Nové naděje však proběhla již v roce 1977, tedy před 44 lety, a spolu s filmem tedy samozřejmě stárnou i samotní herci. Tvůrci nových příběhů z předaleké galaxie se přitom alespoň na první pohled rozhodně nechystají staré známé postavy jen tak opustit.

Výborný příklad jsme mohli sledovat loni v případě seriálového Mandaloriana, kde se v poslední epizodě druhé série objevil mladý Luke Skywalker, přestože jeho představiteli Marku Hamillovi již pomalu táhne na sedmdesátku. Filmaři se rozhodli k omlazení herce za pomoci počítačových triků, setkali se však s poměrně rozporuplnými reakcemi – efekty byly podle mnohých nedůvěryhodné a laciné. A to se bavíme pouze o jedné několikaminutové scéně, kde se hrdina hýbal pouze minimálně. Mnoho fanoušků se tedy začalo přirozeně ptát, jaký bude mít postava další osud a jak s ní tvůrci naloží – teoreticky  se jí totiž můžeme dočkat i v dalších řadách Mandaloriana či jiných projektech.

Ahsoka Tano: Na internet se dostala synopse seriálu s oblíbenou rytířkou Jedi
 

Jeden spekulační proud se vydal zajímavým ale kontroverzním směrem, a to sice uvažováním nad přeobsazením. Výhody a nevýhody tohoto přístupu zatím nechme stranou, důležitější v tuto chvíli je, že řada fanoušků už našla případného kandidáta – Sebastiana Stana. Herec, který se dosud proslavil zejména rolí Winter Soldiera ve filmovém vesmíru Marvelu, se mladému Marku Hamillovi podle mnohých podobá jako vejce vejci a kromě toho mu také nechybí zkušenosti s velkofilmy ani herecké schopnosti.

Přestože se bavíme pouze o fanouškovských spekulacích a tužbách, myšlenka začala žít vlastním životem a bylo jen otázkou času, kdy se do celé konverzace zapojí i sám Sebastian Stan. Tato chvíle nakonec nastala v březnovém rozhovoru s Good Morning America. Herec prohlásil, že by se role ujal jen tehdy, pokud by mu přímo Mark Hamill zavolal a řekl mu, že jeho obsazení podporuje. Do té doby údajně spekulacím neuvěří. Mark brzy zareagoval s tím, že na něm vůbec nezáleží, o castingu nerozhoduje.

Na rozuzlení celé situace kolem Luka Skywalkera si budeme ještě muset počkat. Všechna řešení mají svá pro i proti. Argumenty pro přeobsazení jsou poměrně logické – omlazující efekty jsou velice drahá a komplikovaná záležitost, celá technologie je pak i přes velice rychlý vývoj stále ve svých plenkách. Krom toho jsme se ve Star Wars několikrát byli svědky přeobsazování, jmenovitě především ve snímku Solo: A Star Wars Story.

V případě tohoto tři roky starého spin-offu se však přece jen bavíme o jiné situaci. Snímek ukazoval mladého Hana Sola ještě před Novou nadějí, Lukův příběh by se však rozvíjel v době po Návratu Jediho a před Síla se probouzí. V obou případech jsme se dívali na tvář Marka Hamilla, bylo by tedy lehce podivné, kdyby měla postava jinou podobu jen po určité časové období – v kontextu příběhu by se jednalo o zvláštní fenomén. Ve výsledku bude však celé rozhodnutí samozřejmě záležet na samotných tvůrcích.

Souhlasili byste s přeobsazením Luka Skywalkera? A měl by se role ujmout právě Sebastian Stan? Nebo bude nejlepší, když bude Luke z dalších příběhů zcela vynechaný? Napište nám do komentářů. Na závěr se můžete podívat, jak by herec v roli vypadal.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu