Obi-Wan Kenobi: V sérii se vrátí celá řada starých známých

Obi-Wan Kenobi: V sérii se vrátí celá řada starých známých | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Objevily se také podrobnosti o zápletce celé série ze světa Star Wars.

Už 25. května bude mít premiéru Obi-Wan Kenobi, nová série z předaleké Galaxie, jež se odehrává v mezidobí mezi původní a prequelovou trilogií. Hlavním hrdinou je jedijský rytíř Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) a oficiálně potvrzený je také návrat dalších známých postav. Jmenovitě v seriálu budou vystupovat Hayden Christensen jako Darth Vader / Anakin Skywalker a dále Joel Edgerton jako Owen Lars a Bonnie Piesse jako Beru Whitesun Lars. To ale zřejmě nebude ani zdaleka všechno. Další řádky shrnují zákulisní zvěsti z posledních týdnů. Ty potenciálně mohou být chybné, ale pokud jsou přesné, tak se samozřejmě jedná o spoilery – čtěte tedy na vlastní nebezpečí:

Jako první zmiňme potenciální návrat Obi-Wanova Mentora. Qui-Gon Jinn sice zemřel už v Epizodě I, ale později se objevil jako „duch Síly“ (Force Ghost), případně nejde vyloučit, že dojde na nějaké flashbacky. Se zákulisním drbem přišel redaktor spolehlivého serveru Making Star Wars, který říká, že Qui-Gon v sérii jednoznačně figuruje. Možná uslyšíme pouze jeho hlas, ale rozhodně jej máme očekávat. Jinnův představitel Liam Neeson loni v jednom případě tvrdil, že už se nevrátí, ale v jiném rozhovoru pro změnu uváděl, že by si roli zopakoval moc rád.

Také další zákulisní klepy přicházejí ze serveru Making Star Wars. Podle něj v seriálu má vystoupit Jimmy Smits ve své staré roli Baila Organy, adoptivního otce Leiy. Už dříve se objevily zvěsti, že by v Obi-Wanovi mohla mít prostor mladičká Leia, tudíž by dávalo smysl, pokud by se představil i Bail. Ukázat se má i jeho manželka Breha Organa, ačkoliv není jasné, zda ji má opět ztvárnit Rebecca Jackson Mendoza. Potenciálně by se mohl vrátit také císař Palpatine. Jeho představitel Ian McDiarmid v jednom loňském zapadlém interview řekl, že když se vrací Darth Vader, tak nelze vyloučit, že někde ve stínech číhá i jeho mentor... A s jistotou se vrací skladatel John Williams, autor hudby pro všech devět Epizod ságy rodu Skywalkerů. Pro sérii složí její ústřední motiv, zbytek hudby složí někdo jiný.

A na závěr je tu ještě větší únik serveru Making Star Wars, jenž poodkrývá zápletku filmu. Příběh má odstartovat to, že v tichosti žijícího „Bena Kenobiho“ zkusí vyhledat mladý Jedi jménem Nari. K pátrání po ukrytém rytíři jej inspiruje zpráva vyslaná do Galaxie Obi-Wanem po vynesení Rozkazu 66 (císařem nařízená genocida Jediů). Bohužel, když se Nari rozhodne Obi-Wana vyhledat, tak tím ohrozí jeho i malého Luka, jehož Kenobi na planetě Tatooine po očku hlídá. V patách jsou mu totiž Inkvizitoři, které jsme blíže rozebírali v předchozím článku. Takže když náhle Bail Organa poprosí Kenobiho, aby zachránil desetiletou Leiu, zabije tím rytíř Jedi dvě mouchy jednou ranou. Pomůže Leie, která je sama o sobě extrémně důležitá, a navíc svým odletem z planety Tatooine odvede pozornost temné strany Síly daleko od malého Luka.

Příběh šestidílné minisérie začíná 10 let po dramatických událostech Pomsty Sithů, kdy Obi-Wan zažil svou největší životní prohru, když byl přímým účastníkem pádu svého nejlepšího přítele a žáka Anakina Sykwalkera. V hlavních rolích Ewan McGregor a Hayden Christensen. Za kamerou stojí scenárista Joby Harold a režisérka Deborah Chow. Joel Edgerton se vrací jako Owen Lars, Bonnie Piesse jako Beru Whitesun Lars. Dále hrají Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell, Benny Safdie a Maya Erskine. Série se začne vysílat 25. května 2022.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Weekend Extra, Making Star Wars I, II, III, Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu