Westworld 4: Podle nového traileru nás čeká Matrix

Westworld 4: Podle nového traileru nás čeká Matrix | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nejnovější trailer pro sci-fi seriál od HBO opět slibuje krásně zpracovanou velkolepou podívanou plnou dosud netušených zážitků.

Zlaté pravidlo trailerů říká: Jakmile do upoutávky přidáte hudbu od Nain Inch Nails, automaticky dostává šťávu. Tady si klasickou skladbu Trenta Reznora The Day the World Went Away vzal do parády Ramin Djawadi a v jeho instrumentální aranži zní opět skvěle. Trailer tak rázem získává na osudovosti a Westworld znovu působí jako seriál, kde se odehrávají velké lidské (robotické) osudy a řeší zásadní otázky bytí. V součtu něco, co si za žádnou cenu nechcete nechat ujít.

Jestli to tak ve výsledku skutečně bude, ukáže až čas. Westworld se vždy potýkal s tím, že jakkoliv nabízel skvělé herecké výkony, velkolepou výpravu a celkově audiovizuální zpracování a především také řadu odvážných konceptů, tak vypravěčsky vždy trochu pokulhával. Občas jako by tvůrci upřednostňovali tajemství před smysluplností a emotivním prožitkem, jindy se zase zdálo, že si ukousli až příliš velké sousto a skládačka se jim maličko rozpadala pod rukama.

I tentokrát se zdá, že bude nová řada nabitá nejrůznějšími koncepty. Dolores (uzavřená v těle Charlotte – Tessa Thompson) má nevyřízené účty s Williamem (Ed Harris) a především skrze jejich úroveň budeme sledovat konflikt mezi lidskou rasou a roboty. Kdo vůči komu cítí víc zášti, kdo chce komu víc ublížit. Sledujeme dosud neviděné boty a vidíme postavu, které vypadá jako původní Dolores (Evan Rachel Wood), ale říká si Christina a působí tak trochu dezorientovaně.

Celá řada postav se tváří dezorientovaně. Každou chvíli. Okolní svět se jim mění před očima. Zastavuje se. Působí až nereálně. A dost možná také nereálný je. V jednu chvíli vidíme trhlinu v „realitě“, která se táhne od země až k nebi. Pokud se nás trailer nesnaží nějak zmást, tak jsou to „Dveře“, tedy portál, kterým může vědomí robotů projít ze záznamového zařízení v materiálním světě do čistě virtuálního „Povznesení“ (Sublime), alias „Valley Beyond“. Jak víme, Bernard (Jeffrey Wright) k Sublime v závěru minulé řady získal přístup. A právě od Dolores, takže by možná nebylo překvapivé, kdybychom ji tam někde v jakési uspané podobě nakonec potkali.

V téhle pasáži seriál dává trochu vzpomenout na Matrix. Zároveň se hovoří o transcendenci, tedy o možnosti člověka spojit se se strojem, posunout se na další úroveň existence, žít díky technologiím mimo tělesnou schránku. Prostě je toho dohromady ohromná spousta a máme se na co těšit. (PS: Třeba na svět gangsterek).

Čtvrtá řada Westworldu má na HBO premiéru 26. června.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu