Poslední světlo: V Česku natáčený apokalyptický thriller má datum premiéry

Poslední světlo: V Česku natáčený apokalyptický thriller má datum premiéry | Fandíme seriálům
Peacock
Zobrazit další 1 obrázek
Koukněte se na první fotky seriálu, kde je celý svět náhle odříznutý od ropy.

Nový apokalyptický thriller Poslední světlo (The Last Light) zveřejnil první fotky. A možná vás lehce překvapí, že na jedné z nich vidíme poušť. Vzhledem k příběhu to dává smysl, ale zároveň platí, že se velká část seriálu natáčela v Česku, kde sice v posledních letech zažíváme vlny veder, ale k poušti jsme se přeci jen ještě nepropracovali. Ale to je holt filmová magie a kouzlo střihu – Na poušti natočíte jen to nejnutnější a s natáčením interiérů nebo fingováním Paříže či Londýna už si v Česku nějak poradíte.

Mezinárodní thriller je zasazený do světa, který zasáhla katastrofa, která nápadně připomíná to, čemu možná bude Evropa čelit v nejbližší budoucnosti: Ze dne na den jsou odříznuty dodávky ropy. To okamžitě rozpoutá řetězovou reakci. Doprava se postupně zastavuje, zboží neproudí, pořádkové síly jsou přetížené. Svět se propadá do chaosu. Přední petrochemický expert Andy Nielson se během propuknutí krize zrovna nachází na Blízkém východě. Zbytek rodiny je roztroušený po Evropě. Náctiletá dcera Laura je sama v Londýně a manželka Elena je spolu s malým synem Samem v Paříži. Všichni členové rodiny se za velkých obtíží a rizika snaží dostat jeden k druhému a souběžně jako diváci budeme zjišťovat, kdo za odříznutím světa od ropy vlastně stojí

Andyho představuje Matthew Fox (Ztraceni), Elenu Joanne Froggatt (Panství Downton), Lauru Alyth Ross (Traces), a Sama Taylor Fay (Judge Rinder). Dále hrají Amber Rose Revah (The Punisher), Victor Alli (Belfast), Tom Wlaschiha (Hra o trůny) a Hakeem Jomah (Rashash). Seriál natáčí Dennie Gordon (Jack Ryan), hlavními scenáristy jsou Patrick Massett a John Zinman (Světla páteční noci, The Blacklist). Seriál bude mít pět epizod a vychází z románové předlohy Alexe Scarowa. Primárně vzniká pro službu Peacock a premiéru má stanovenou na 8. září. Dosud zveřejněné fotky najdete dole v galerii a v předchozím článku se dozvíte víc o tom, kde se u nás natáčelo.

Podklady a foto: Peacock

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu