Příběh služebnice je zpátky, 6. řada bude poslední

Příběh služebnice je zpátky, 6. řada bude poslední | Fandíme seriálům
MGM
Zobrazit dalších 6 obrázků
Seriál z dystopie, která v některých směrech až mrazivě připomíná současné USA, je zpátky s předposlední řadou.

Dnes, 14. září, startuje už 5. řada seriálu Příběh služebnice (The Handmaid's Tale). Ten vzniká primárně pro Disneyho streamovací služby, u nás je však kvůli dlouhodobým kontraktům i nadále k dispozici na platformě HBO. Už teď jsou k přehrání dvě epizody, následně uvidíme co týden jeden další díl. Série už nikdy nebyla hodnocena tak dobře, jako během své oslavované první řady, avšak stále je recenzována převážně kladně.

 

Pátá řada navazuje na finále té čtvrté, kde June (Elisabeth Moss) zinscenovala lynč Freda Waterforda (Joseph Fiennes). June je přesvědčena o tom, že Waterford dostal, co si zasloužil, avšak čin má svoje následky. Samotná June hledá po likvidaci svého hlavního trýznitele sebe samu a nový cíl. Serena Waterford (Yvonne Strahovski) truchlí po mrtvém manželovi, touží po pomstě a je připravena využít všechen svůj politický vliv nejen ke krokům vůči June, ale také k šíření zvrácené ideologie Gileadu do Kanady.

Chování June vyvolává politický rozruch a reálné konkrétní potíže pro její bližní. Jednou z výraznějších postav nové řady má být také dcera June a Lukea (O-T Fagbenle) Hannah (Jordana Blake), která velkou část dospívání prožila v Gileadu a zřejmě se tam cítí jako doma. Když však v závěru minulé řady její rodiče zjistili, kde je ukrývána, připravují se June, Luke a Moira (Samira Wiley) na misi, jejímž cílem je dostat Hannah do Kanady. Teta Lydia (Ann Dowd) a velitel Lawrence (Bradley Whitford) se pokoušejí reformovat Gilead zevnitř, vracejí se také Nick (Max Minghella), Janine (Madeline Brewer), Rita (Amanda Brugel) a vládní zmocněnec Mark Tuello (Sam Jaeger). Alexis Bledel se před začátkem natáčení páté řady rozhodla, že nadále v roli Emily pokračovat nechce a Příběh služebnice opustila.

Společně se začátkem 5. řady autor seriálu Bruce Miller zároveň oznámil, že následující 6. řada Příběh služebnice uzavře. Přehrajete si trailery pro 5. řadu a v galerii najdete fotografie.

Podklady a foto: MGM

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu