Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera – Minisérie od Netflixu představí známého zabijáka

Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera – Minisérie od Netflixu představí známého zabijáka | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Skutečný příběh sériového vraha představí Ryan Murphy, autor American Horror Story. Koukněte na trailer.

Největší množství vražd páchají bližní. Za většinou z nich stojí něco „banálního“, jako je snaha zakrýt stopy po jiném zločinu (sexuálním či finančním). Přesto nás jako společnost fascinují příběhy o sériových vrazích, ojedinělých úkazech, které jsou často médii i vyšetřovateli zveličené a překroucené. Ať už čistě z nějaké naší vlastní morbidní touhy po senzacích nebo v podvědomé snaze odsouvat nebezpeční někam „ven“ a nepřipouštět si, že riziko číhá blízko, popřípadě, že problémy tkví v systému, ne v polofiktivních „supermanech“, kteří jsou tak mazaní a umanutí, že jsme s nimi přeci nemohli nic nedělat.

Příběhy zabijáků nicméně zkrátka hltáme, ať už jsou naše pohnutky jakékoliv. A Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) vypadá na první pohled jako výživný zástupce škatulky „skutečných“ příběhů sériových vrahů. Evan Peters (X-Men, American Horror Story, Mare z Easttownu) v titulární úloze působí patřičně znepokojivě, z Dhamerova bytu sálá špína a puch a kolem se šíří atmosféra strachu a zmaru.

Minisérii připravili Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story, Pose) a Ian Brennan (Glee, Hollywood, Politik). Dále hrají Richard Jenkins, Penelope Ann Miller, Molly Ringwald, Niecy Nash, Michael Learned, Shaun J. Brown a Colin Ford. Hlavním režisérem by Carl Franklin, jenž se podílel na seriálech MINDHUNTER: Lovci myšlenek, Pozůstalí či Domek z karet. Netflix minisérii uvede 21. září.

Oficiální synopse říká: V letech 1978 až 1991 Jeffrey Dahmer brutálně usmrtil sedmnáct nevinných obětí. Série Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera osvětluje tyto zvrácené zločiny, zaměřené na neprivilegované oběti a jejich komunity ovlivněné systémovým rasismem a institucionálním selháním policie, jež jednoho z notoricky nejznámějších sériových vrahů nechala více než dekádu páchat své zločiny všem přímo pod nosem.

Dole v galerii najdete oficiálně zveřejněné fotografie.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu