Zaklínač: Pokrevní pouto – Dozvíme se, jak vznikl svět, který známe

Zaklínač: Pokrevní pouto – Dozvíme se, jak vznikl svět, který známe | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 21 obrázků
Tvůrci nového zaklínačského seriálu odhalili hromadu podrobností a nové fotky.

Na propagační akci TUDUM představil Netflix divákům také novinku Zaklínač: Pokrevní pouto (The Witcher: Blood Origin). Regulérní třetí řada Zaklínače sice letos nedorazí, nicméně dočkáme se alespoň minisérie, která nám přiblíží minulost celého světa. Čtyři epizody budou zveřejněny 25. prosince.

Video zveřejněné během TUDUM obsahovalo především záběry z již dříve uvedené upoutávky, které doplňoval toliko pohled na jednotlivé hlavní hrdiny a nový plakát, takže fanoušci toužící po novém traileru čekali marně. Nicméně známé záběry doplnily vzkazy ze zákulisí, kde herci odhalili několik novinek. Tou nejdůležitější byl už zmiňovaný termín premiéry. Dále vyšlo najevo, že do seriálu byla obsazena Minnie Driver (Dobrý Will Hunting, Povodeň, seriál About a Boy). Ta bude vystupovat jako Seanchai, vypravěčka celé série. Seanchai je sběratelkou staré slovesnosti, která dokáže měnit podobu, cestovat napříč časem a světy. Poprvé ji potkáme v přítomnosti, kde se příběh Pokrevního pouta pokusí obecenstvu přednést Geraltův parťák Jaskier. Seanchai jej však záhy přeruší a rozhodne se vyprávět příběh sama, tak jak se stal doopravdy.

V příběhu se podíváme 1200 let před aktuální události Zaklínače. Do doby, než se jednotlivé sféry světa spojily a vytvořily „Kontinent“, tak jak jej známe dnes. Zatímco na Kontinentě se běžně potkávají lidé, elfové a monstra, před tzv. konjunkcí sfér žily tři druhy odděleně. Autor Zaklínače Andrej Sapkowski tuhle dobu ve svých příbězích zmiňuje pouze zběžně, tvůrci seriálu tudíž podle vrchního scenáristy Declana de Barry měli poměrně volné ruce v tom, co divákům ukážou.

V čase dlouho před tím, než zemi začaly ovlivňovat imperiální choutky lidí, žili elfové v relativním míru a prosperitě, ve společnosti magicky i technologicky vyspělejší, než je ta, kterou známe ze Zaklínače. Všechno ale nebylo tak růžové. V té době sice nebyl na pořadu dne rasismus (nesnášenlivost mezi jednotlivými druhy inteligentních bytostí), ale v elfí společnosti existovala ohromná míra sociální stratifikace. Všichni byli poměrně pevně uzamčení v jedné ze tří sociálních vrstev. Mobilita směrem vzhůru byla vyloučena a řada elfů tak žila pokud ne ve vyloženě špatných, tak přinejmenším v extrémně nerovných a nespravedlivých podmínkách, diktovaných těmi ve vrstvách nad nimi.

V takhle natlakované společnosti se odvypráví příběh ústředních tří hrdinů – Éile (Sophia Brown), Fjalla (Laurence O'Fuarain) a Scian (Michelle Yeoh). Všichni pocházejí ze střední, válečnické třídy, ale rozhodnou se opustit své pozice v honbě za něčím jiným. Éile propadla hudbě, Fjall touží po pomstě za milovanou osobu a Scian je poslední přeživší členkou nomádského kmene, která hledá meč, jenž byl ukradený jejímu lidu.

Trojice se shodou okolností vydává na společnou cestu, ačkoliv zatím úplně přesně nevíme, co se v jejich životech a v celé prastaré společnosti bude dít. Jisté je, že bychom se měli dočkat nejen vyjevení událostí, které vedly ke konjunkci sfér, ale také zrození úplně prvního prototypu zaklínače.

Dole v galerii si můžete prohlédnout nejnověji zveřejněné fotografie.

Seriál je zasazený 1200 let před události Zaklínače a pojednává o stvoření prvního předchůdce zaklínačů a o událostech, jež vedly ke „konjunkci sfér“, kdy se světy lidí, monster a elfů spojily v jeden. Showrunnerem série je Declan de Barra, výkonnou producentkou je Lauren Schidt Hissrich, autorka hlavního seriálu Zaklínač. Autor předlohy Andrzej Sapkowski se podílí jako kreativní konzultant. V hlavních rolích Laurence O'Fuarain, Sophia Brown a Michelle Yeoh. Novinka bude uvedena 25. prosince.

Foto: Netflix

Zdroje: TUDUM, EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu