Bílý lotos: Nenápadný hit HBO je zpátky s 2. řadou

Bílý lotos: Nenápadný hit HBO je zpátky s 2. řadou | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 19 obrázků
Už v noci na zítřek nabídne kabelová stanice novou porci absurdní komedie říznuté tajemstvím. Seznamte se.

HBO svým divákům přináší žánrové velkoprodukce, jako jsou Hra o trůny, Rod draka, Westworld, Strážci nebo Peacemaker. Vedle toho stanice (streamovací služba) pravidelně předplatitele zásobuje seriály, které na sice nenabízejí tolik akce a triků, avšak mírou vzrušení dramatu, krásných scenérií a skvělých hereckých výkonů nejsou o nic méně pozoruhodné. Nekorunovaným králem je v tomto směru Boj o moc, zdatně mu sekundují Euforie, Barry, Temný případ a nově také Bílý lotos (The White Lotus).

První řada nás zavedla do drahého turistického resortu na Havaji. Seriál si labužnicky střílel z arogance, povýšenosti, pozérství nebo prostě hlouposti, kterých byli zpovykaní hosté plní. Ačkoliv se ale postupně odhalovaly masky a odlupovalo pozlátko, seriál se nikdy svým postavám stoprocentně nevysmíval a vykresloval je jako plastické figury, které mají vedle poklesků i své kvality, city nebo přinejmenším je lze pochopit. Tím vším proplouval podstatně méně privilegovaný personál, který zároveň nebyl vykreslený jako svatá neviňátka bez chyby. Během jednoho turistického turnusu to v hotelu postupně víc a víc bublalo jako v papiňáku, a kdyby absurdní komedie, trefně napsané dialogy a skvělé herectví náhodou k bravurní zábavě nestačily, ještě to všechno podtrhoval háv tajemství, když jsme se už v první epizodě dozvěděli, že spolu s hosty bude ostrov opouštět také jedna rakev.

Minisérie si krom skvělých recenzí odnesla také hromadu cen Emmy, včetně té pro nejlepší minisérii/antologii. Fanoušky tak musí těšit, že je tu čerstvě nová řada, která se však nebude snažit do mrtě vyždímat to, co se povedlo v první řadě, ale nabídne samostatný příběh. Vrací se pouze Tanya McQuoid-Hunt v podání skvělé Jennifer Coolidge (a její partner – hraje ho Jon Gries), jinak je obsazení kompletně obměněné a budeme sledovat vějíř úplně jiných, vzájemně prolnutých příběhů, v jiné době a na jiném místě. Spojovat bude obě série pouze prostředí luxusní dovolené, kde se schází určitý typ klientely a kde prázdninové okolnosti z postav vymáčknou něco trochu jiného, než by předváděli v běžném životě.

Tentokrát spolu s hosty zavítáme do pobočky hotelové sítě Bílý lotos na romantické Sicílii. Obsazení je opět zajímavé. Krom zmiňované Jennifer Coolidge v druhé řadě vystupují: F. Murray Abraham, Meghann Fahy, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Michael Imperioli, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson nebo Will Sharpe.

Druhá řada je stejně jako ta první kompletně napsaná a zrežírovaná Mikem Whitem. Pusťte si trailer a těšte se na premiéru.

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu