Rytíři v černém: Netflix nás bere do dystopie, kde došel kyslík

Rytíři v černém: Netflix nás bere do dystopie, kde došel kyslík | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nový seriál učiní z kyslíku kradenou vzácnost, podobně jako to dělal Šílený Max s benzínem. Pusťte si teaser trailer.

Netflix nám důsledně zásobuje novými sci-fi seriály. Ten nejnovější přichází z Koreje a na první pohled se inspiruje Šíleným Maxem a obecně dystopickými akčními sci-fi s pouštní estetikou. Novinka se jmenuje Rytíři v černém (Black Knight) a zavádí nás do světa, kde se z kyslíku stal nedostatkový artikl.

Děj se odehrává v roce 2071 na silně znečištěné planetě Zemi, kde se prakticky nedá dýchat. Přežilo pouhé procento pozemšťanů a na Korejském poloostrově byla ustavena nová civilizace s výraznou společenskou stratifikací. Přežití závisí na práci neohrožených kurýrů, kteří si říkají Rytíři v černém a rozvážejí po krajině tlakové lahve s ceněnými zásobami vzduchu. Stát se kurýrem je v třídní společnosti pro uprchlíky hledající azyl prakticky jedinou šancí na záchranu. Série pojednává o legendárním kurýrovi zvaném „5-8“ a uprchlíkovi, který touží kráčet v jeho šlépějích.

První upoutávka zatím jen naznačila atmosféru. Zápletka rozhodně má potenciál, ale zřejmě až v samotném seriálu poznáme, zda tvůrci neberou celou premisu až příliš vážně a nenabíhají si tak potenciálně do pasti nejrůznějších logických lapsů, jaké v podobných příbězích hrozí. Výprava na první pohled nebyla nejdražší, ale to zajímavý příběh může vynahradit. V hlavních rolích hrají Kim Woo-bin, Song Seung-heon nebo Kang You-seok. Autorem série je Cho Ui-seok, který seriál připravil na základě webového animáku Delivery Knight. Netflix novinku uvede 12. května. Dole v galerii najdete plakáty.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu