Koruna: Závěrečná řada startuje

Koruna: Závěrečná řada startuje | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 27 obrázků
Netflix 6. sérii dramatu z královské rodiny rozdělil na dvě poloviny. První dorazila.

Je až k nevíře, že je tu s námi Koruna (The Crown) už od roku 2016. Seriál zachycuje osudy britské královské rodiny za vlády Alžběty II. Zhruba od jejího nástupu na trůn, až po začátek nového tisíciletí. Každé dvě řady se kompletně obměnilo herecké obsazení a vyprávění poskočilo o notný kus v čase. Vždy jsme se dočkali dramatického zpracování klíčových událostí, jichž byla královská rodina v té době účastna. Aktuální obsazení, v čele s Imeldou Staunton, bude poslední. Scénáristé už dopředu jasně řekli, že by si netroufli adaptovat poslední roky, od nichž zatím nemáme potřebný odstup.

Jak to Netflix občas dělává, poslední (šestá) série bude rozdělena na dvě části. Prví čtyři epizody budou nabízeny od 16. listopadu. Na zbylých šest dílů si potom diváci počkají do 14. prosince. Jak můžete vidět ve zveřejněném traileru, velkým tématem nadcházejících epizod bude především smrt princezny Diany (Elizabeth Debicki).

V hlavních rolích vystupují Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Dominic West, Olivia Williams, Elizabeth Debicki, Claudia Harrison, Marcia Warren, Bertie Carvel, Khalid Abdalla, Salim Daw, Lydia Leonard, James Murray, Sam Woolf, Ed McVey, Rufus Kampa, Luther Ford, Fflyn Edwards a Matilda Broadbridge. Autorem série je Peter Morgan.

Netflix uvádí, že v šesté řadě začíná rozkvétat vztah mezi princeznou Dianou a Dodim Fayedem. Ten ale záhy ukončí osudová cesta autem s ničivými následky. Princ William se po matčině smrti snaží zapadnout mezi spolužáky na Eton a monarchie se pokouší popasovat se smrští názorů, které má veřejnost. Královna se blíží ke zlatému jubileu a přemýšlí o budoucnosti monarchie, zatímco se Charles žení s Camillou a William prožívá královskou pohádku s Kate.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu