Řada nešťastných příhod: Populární romány míří na Netflix

Řada nešťastných příhod: Populární romány míří na Netflix | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Neil Patrick Harris bude okrádat svoje vzdálené synovce. Podívejte se na upoutávky z burtonovsko-andersonovského světa.

Řada nešťastných příhod (A Series of Unfortunate Events) je původně třináctidílná knižní série pro mládež od Lemonyho Snicketa (pseudonym Daniela Handlera). V roce 2004 vznikl film s Jimem Carreym, ale navzdory slušným recenzím se film nesetkal v pokladnám s nijak výrazným zájmem. Pokračování bylo tak dlouho odkládáno, až se nakonec nikdy nerealizovalo. Teď místo toho přichází Netflix se seriálovou podobou.

Série pojednává o třech sirotcích, kteří po smrti rodičů musejí žít se vzdáleným příbuzným, hrabětem Olafem. Sourozenci velice rychle zjišťují, že nenašli žádného milujícího opatrovníka, a že se je Olaf snaží obrat o jejich rodinné dědictví. S postupující sérií vymýšlí Olaf nejrůznější triky, jak děti oškubat a společně se svými poskoky se neváhá uchýlit k vydírání či vraždě. Ostatní dospělí jsou k problémům hrdinů lhostejní a postupně se také odhalují tajemství, která obestírají smrt rodičů a tajemnou organizaci V.F.D., se kterou byli spojení.

Netflix plánuje 13 knížek postupně představit ve 26 epizodách, přičemž nejprve zveřejní 8 epizod, které obsáhnou první čtyři knihy. Roli Olafa dostal Neil Patrick Harris, vypravěče namluvil Patrick Warburton (Joe Swanson z Family Guye) a dva starší sirotky ztvárnili Malina Weissman (mladá Kara v Supergirl, mladá April v Želvách Ninja) a začínající Louis Hynes. Soudkyni ze sousedství, která se dětem snaží pomoci, si zahrála Joan Cusack. Na seriálu se podíle sám Daniel Handler, jako hlavní scenárista sérii vyvíjel Mark Hudis (Pravá krev). Režie jednotlivých epizod se ujali Barry Sonnenfeld (Muži v černém, Adamsova Rodina, Pushing Daisies), který také produkoval filmovou verzi Řady nešťastných příhod, a Mark Palansky (Penelope).

Dosud zveřejněné trailery zaujmou vizuální stylizací a specifickým smyslem pro humor. Podle čtenářů předlohy to vypadá, že se celkem podařilo zachytit esenci knížek, krom toho jsou z upoutávek cítit také Tim Burton, Wes Anderson, Michele Gondry, Roald Dahl, animáky studia Laika nebo seriál Pushing Daisies. Zkrátka pokud vám podobná stylizace sedne, musejí vás předkládané ukázky okamžitě okouzlit. Čím si osobně zatím nejsem příliš jistý, je Neil Patrick Harris. Olaf sice zřejmě má působit, jako silná karikatura, jenže Patrick je za maskou občas možná až příliš vidět. Ale třeba se na delší ploše jednotlivých dílů všechno srovná.

První osmička epizod bude uvedená 13.1. 2017.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu