Star Wars Povstalci: V seriálu se málem objevil Starkiller z The Force Unleashed

Star Wars Povstalci: V seriálu se málem objevil Starkiller z The Force Unleashed | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Oblíbená postava z her měla ke svému debutu v kánonu hodně blízko.

Galen Marek, znám pod svou přezdívkou Starkiller, je velmi populární postavou z herních titulů Star Wars: The Force Unleashed. Galen Marek byl synem Jedie jménem Kento Marek, kterého krátce po Epizodě III zabil Darth Vader během masivní bitvy na Kashyyyku. Vader měl zabít i jeho syna, nakonec se ovšem rozhodl vzít ho pod svá křídla jako svého tajného učedníka, se kterým by v jeho dospělosti poté svrhnul Císaře a vládl galaxii. Starkiller vykonával Vaderovy pokyny a lovil především přeživší Jedie na útěku. Po Vaderově zradě a následném prozření se Starkiller ovšem přidal na stranu nově vznikající Povstalecké aliance. V samotném finále prvního dílu se mu podařilo porazit Vadera, v následném boji s Císařem ovšem (údajně) zemřel.

Ve druhém díle, kde se Starkiller vrátil, jsme se dozvěděli, že se jedná o klon skutečného Starkillera. Zda je to ovšem pravda nebo ne, to bylo hlavní otázkou celého druhého dílu, na kterou jsme ovšem nedostali jasnou odpověď. Stejně tak ani nebyl znám pozdější osud Starkillera, jelikož druhý díl skončil velmi otevřeně a na ten třetí nakonec nedošlo. Přesto ale zůstává Starkiller velice populárním dodnes a to nejen mezi běžnými fanoušky. Tvůrce seriálu Povstalci, Dave Filoni, si totiž vážně pohrával s myšlenkou, že by se Starkiller v seriálu objevil.

Sam Witwer, který byl předobrazem Starkillera a zároveň mu propůjčil svůj hlas, se o možném výskytu této postavy v seriálu rozpovídal. Během produkce seriálu Povstalci, kde Witwer propůjčil hlas Maulovi a Císaři Palpatinovi, se mu Dave Filoni svěřil s tím, že si dlouho pohrával s myšlenkou začlenit Starkillera do seriálu jakožto jednoho z Inkvizitorů. V tomto případě se není příliš čemu divit, jelikož Inkvizitoři si brali inspiraci právě z postavy Starkillera. Stejně jako on jsou totiž i Inkvizitoři přisluhovači Vadera, kteří mají jako svůj primární cíl lovit přeživší Jedie a osoby schopné se jimi stát. Možnost představit Starkillera v seriálu tu tedy byla, nakonec se ale Dave Filoni rozhodl tuto postavu do seriálu nezařadit. Proč?

Příběh Starkillera jako takového je totiž velice originální a to v mnoha směrech. Nejen že jsme viděli, jak se ze zloducha stal dobrák (ve filmech je to téměř vždy naopak, až na konci se většinou stanou zase kladnými), ale prostřednictvím této postavy jsme viděli i zrození Povstalecké aliance, přičemž její zrození je v novém kánonu jiné, než to z her The Force Unleashed. Dave Filoni si postavy Starkillera velice váží a z toho důvodu mu tak přišlo nesprávné výrazně oklešťovat jeho příběh jenom pro potřeby seriálu. Pokud by si tato postava a její příběh prošly velkými změnami, už by to zkrátka nebylo ono. Nicméně i přesto, že jsme se Starkillera v seriálu nakonec nedočkali, tak je určitě fajn, že posloužila alespoň jako inspirace pro Inkvizitory a možná ještě v budoucnu jako inspirace poslouží. Co máme přesně na mysli?

Fanoušci si ve třetí sérii Povstalců nemohli nevšimnout, že Ezra Bridger díky novému designu nápadně připomíná Starkillera a na základně jeho zkušenostem s temnou stranou na začátku třetí série se předpokládalo, že by se z Ezry mohla stát nová verze Starkillera. Tato zápletka ovšem odezněla už v prvních dvou dílech třetí série, a tak šla tato teorie téměř k ledu. To ovšem neznamená, že tento krok Dave Filoni nezamýšlí právě pro čtvrtou sérii, která bude poslední. Žádný důkaz o této možnosti sice prozatím nemáme, ale bylo by zvláštní, kdyby Ezrovo svádění na temnou stranu, které bylo nastíněno zatím v každé sérii, najednou zcela vyšumělo do vzduchoprázdna, co myslíte?

Malá perlička na závěr. Jméno Starkiller nevzniklo náhodně pro tuto postavu. Toto jméno měl totiž původně mít Luke v Epizodě IV. Lucasovi se ovšem toto jméno zdálo až moc drsné pro kladnou postavu, a tak se nakonec z Luka Starkillera stal Luke Skywalker. Jméno Starkiller si ovšem nakonec přeci jen našlo cestu do kánonu a to v Epizodě VII, kde je základna Hvězdovrah v originále pojmenována Starkiller Base. A co Starkillerovo skutečné jméno Galen Marek? Zde zase sáhli pro inspiraci tvůrci filmu Rogue One: Star Wars Story. Zde se totiž otec hlavní protagonistky Jyn Erso, pokud si vzpomínáte, jmenuje křestním jménem Galen. Jak tedy můžete vidět, i když se Starkiller v té podobě, jak ho známe, do kánonu nakonec nedostal, jeho odkaz je vidět na mnohem více místech, než by se na první pohled mohlo zdát.

Mrzí vás, že se Starkiller v seriálu nakonec neobjevil? Je podle vás vyjádření Davea Filoniho uspokojivé a myslíte si, že se novým Starkillerem může ve čtvrté sérii stát Ezra Bridger? Dejte nám vědět v komentářích.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

Mr. X | 15.08.2017 23:42
Jo uz jsem to četl, ten nápad nucené spolupráce mohl bejt skvělej plus možnost coopu který by vyvrcholil soubojem dvou hráčů na konci :D dokážu si to živé představit :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu