Star Wars Povstalci: Poslední série bude mít pouze 16 epizod

Star Wars Povstalci: Poslední série bude mít pouze 16 epizod | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Poslední řada Rebels slibuje kompaktní příběh, který se obejde bez výplňových epizod.

Letošní Star Wars Celebration nám přinesla velký příval informací, včetně mnoha novinek o našem oblíbeném seriálu. Viděli jsme několik obrázků hlavních a vedlejších postav a dozvěděli jsme se, kam ve čtvrté sérii směřují. Dále jsme viděli trailer a zároveň jsme se dozvěděli, že čtvrtá série bude poslední. To bylo vše, nebo jsme si to alespoň mysleli. Během pozdějších rozhovorů totiž zaznělo několik dalších a velmi důležitých informací o čtvrté sérii!

Tou nejvýraznější, zprvu neověřenou, informací bylo, že by čtvrtá a poslední série měla mít kolem 15 epizod. Tuto informaci zaznamenalo ovšem pár lidí a tak se všichni začali dotazovat, jak to tedy je. Nyní se vyjádřila zaměstnankyně Disneyho, Tracy Cannobbio, která oficiálně prohlásila, že čtvrtá série by měla mít 16 epizod. Co to znamená?

S počtem epizod v seriálu Povstalci to bylo vždy komplikované. První a poslední díly v každé sérii (až na jednu výjimku) byly vždy delší, místo klasických 21 minut měli kolem 45 minut. Mnozí tyto prodloužené díly berou jako jeden, tvůrci k ním ale přistupují jako ke dvěma epizodám spojených do jedné. V tomto oficiálním součtu tak měla první série 15 epizod a druhá a třetí série měly 22 epizod. Poslední série by tak měla mít o jeden díl víc, než první série. Ta mohla mít také 16 epizod, zde ovšem přišla zmíněná výjimka, kde finále první série je jediným finále, které mělo pouze klasických 21 minut, místo oněch prodloužených 45 minut, jako tomu bylo už vždy potom. Proč má ale poslední série oproti druhé a třetí skoro stejný počet dílů, jako série první?

Tvůrci nám přímo otevřeně nesdělili proč, naznačili to ovšem v následujícím vyjádření, z nějž si můžeme odůvodnění logicky vyvodit. Dave Filoni totiž prozradil, že poslední série bude působit jako jeden dlouhý story arc, tedy, že příběh by se měl po celou sérii držet hlavní linky, nebo jinými slovy, hlavní linka by se měla vyvíjet na základě každé následující epizody. V souvislosti s počtem dílů toto vyjádření znamená, že bychom již neměli očekávat tzv. „výplňové epizody“. Jedná se tak zcela určitě o velmi dobré rozhodnutí a to především z jednoho prostého důvodu. Výplňové epizody byly ve všech předcházejících sériích a i když nebyly vždycky tak špatné, faktem je, že brzdily celý příběh dané série a jako takovou ji spíše oslabovaly, než aby ji posílily. Tvůrci jsou si tohoto faktu pravděpodobně vědomi (či vyslyšeli odezvu fanoušků) a chtějí nám podle všeho dát sérii, která se bude skládat jen z důležitých epizod. Takový krok je tedy určitě vítaný, zejména, když se jedná o poslední sérii, která má alespoň díky tomuto kroku možnost stát se možná nejlepší sérií, co myslíte?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Red Hood 9 | 30.04.2017 16:54
Jo, tak to je fajn. :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu