Star Wars Povstalci: Klíčová scéna z Rogue One v seriálu nebude

Star Wars Povstalci: Klíčová scéna z Rogue One v seriálu nebude | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
I když jsme ji měli v minulosti přislíbenou, vše nakonec bude jinak.

Pokud se hodně zajímáte o nový kánon Star Wars, pravděpodobně vám neuniklo, že ve filmu Rogue One bylo několik souvislostí se seriálem Star Wars: Povstalci. Nejprve jsme mohli vidět na Yavinu 4 loď Ghost, poté jsme na samotné základně slyšeli z komlinku předvolání Hery Syndully, následně se v jedné scéně objevil droid Chopper a na závěr jsme pak mohli zahlédnout loď Ghost v bitvě o Scarif. K těmto odkazům v Rogue One se tvůrce seriálu Dave Filoni vyjádřil koncem minulého roku s tím, že by rád viděl bitvu o Scarif z perspektivy posádky lodi Ghost. V nejnovějším rozhovoru ovšem podle všeho změnil názor.

Filoni se vyjádřil se slovy, že i když zněl tento nápad zpočátku skvěle, tak se později došlo k závěru, že  by celý tento koncept působil trochu opakovaně a podle Filoniho by nebylo správné završit seriál v bitvě, kterou už jsme viděli v završení zmíněného filmu. Zároveň řekl, že se mu líbí finále, které již společně vymysleli a k celé situaci ještě dodal, že by bylo sice skvělé vidět bitvu z perspektivy lodi Ghost, potíž je ale v tom, že nevíme, kdo všechno na té lodi je. Tím chtěl Filoni poukázat na to, že jediné postavy, o kterých víme, že přežijí, jsou Hera Syndulla a Chopper. Ostatní postavy, nebo alespoň většina z nich, tak v období této bitvy na lodi Ghost již nebudou- pravděpodobně zemřou či nějakým způsobem odejdou. Nedávalo by tak příliš smysl nechat většinu hlavních postav zemřít několik dílů před samotným finále, ve kterém by následně byli třeba jen Hera a Chopper. Filoni chce tím pádem dát přednost zakončení, do kterého se dostanou všechny hlavní postavy a nikoli pouze jejich malá část. Minimálně z tohoto pohledu tak dává Filoniho vyjádření určitě smysl.

Následně se Filoni ovšem vyjádřil poměrně skepticky i k výskytu planety Jedha v seriálu. Ve čtvrté sérii sice máme očekávat Sawa Gerreru, jeho přiblížení se událostem v Rogue One a tím pádem i nějaké narážky na planetu Jedha, tím by ovšem měl výskyt této planety v seriálu končit. Filoni to odůvodnil tím, že Jedha vznikla primárně pro potřeby filmu Rogue One a co se týká tamějších nových poznatků o Síle (jako např. Strážci Whillů Chirrut a Baze), tak v Povstalcích jsou již načrtnuté jiné směry v rozkrývání Síly, jako např. starý chrám Jediů na planetě Lothal a tak podobně. Výskyt planety Jedha ovšem Filoni záměrně nevyvrátil na sto procent, jelikož je velmi znám tím, že nerad něco vyzrazuje. Planeta Jedha se tak v seriálu pořád objevit může, nicméně s velkou pravděpodobností se o ní dozvíme jen potřebné informace, které ji a Sawa Gerreru propojí s Rogue One.

Jaký máte na celou situaci názor? Souhlasíte s Filoniho vyjádřením, nebo vás absence planet Scarif a Jedha v seriálu trošku mrzí?

Zdroj: Slashfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu